Jalanjalan !


wif Awin Ruslan hottstuff =)


ini caye ! 

BELAJAR BAHASA INGGERIS ツ


I saw stupid when I speak malay (giler statement kau) . Bahasa Melayu bahasa ibunda kita . Jangan di perkotakatikkan . Tapi mari laa kita BELAJAR BAHASA INGGERIS .

Seorang gadis yang bahasa inggerisnya kacau bilau terlanggar seorang pelancong dari Sweden ketika berjalan-jalan di ibu kota .

Gadis : I’m sorry

Pelancong : I’m sorry , too . ( si gadis kelihatan bingung kerana tidak faham apa yang diperkatakan oleh pelancong itu . Dia meneka dan terus menjawab )

Gadis : I’m sorry , three .

Pelancong : What are you sorry for ?

Gadis : I’m sorry , five .





p/s : hahhh , kau sambung laa sampai abes nombor . =.=’ HEHEHE

KISAH 2 EKOR BURUNG


Hah . kali neh nak kongsi ngn korang KISAH 2 EKOR BURUNG
Di sebuah kedai menjual burung . Terdapat dua ekor burung kakak tua . Kedua burung itu berbeza yang satu suka menyanyi dan yang satunya lagi hanya diam saja . Pada suatu hari datang seorang lelaki ingin membeli burung kakak tua.


Pembeli  : Berapa harga burung kakak tua ini ?

Penjual : Kalau suka yang menyanyi itu RM 1000 dan yang diam itu RM 2000 .

Pembeli : Hahh ?? Kenapa yang suka menyanyi lebih murah dari yang diam .

Penjual : Ya . Memang berbeza , yang berharga RM 2000 ialah pencipta lagunya .









p/s : so jangan banyak mulut , nanti kau kena jual dengan harga yang murah . =.=’



Senyum itu i n d a h ツ



Beberapa jenis senyuman yang biasa saya ukir =) .

1 . SENYUM KETABAHAN --> senyuman bila saya menghadapi masalah & tabah menghadapinya 

2 . SENYUM TEGAR --> senyuman yang menghiasi bibir , disaat saya mempunyai kekuatan walaupun tengah menghadapi masalah kronik + tahap gaban .

3 . SENYUM  KETULUSAN --> senyuman yang saya tau datang dari hati yang paling dalam (kira paling ikhlass laa) hehehe . siyes nie . Kalau tak caya dengar lagu ketulusan hati Anuar Zain . Walaupun lagu tu kalau di amati takde langsung kaitan dengan senyuman sesape .

4 . SENYUM  KAMBING --> digunakan untuk cover ape2 yg kena cover . Hahahah .


Tapi saya tak suka senyum bila =p


5 . SENYUMAN SINIS --> siyes tak suke sebab saya tau saya telah membuat orang yang melihatnya sakit hati . seraya menyumpah berbakul2 . Hehehe


6 . SENYUMAN MENGGODA --> sumpah (pantang ayam) tak suka . Nasib baik tak reti pon . 



Semanis Pertemuan , Seakrab Persahabatan

Penatnya terasa , baru sampai umah , tapi semangat aku nak mengupdate tetap ade . Sebab hari neh dapat jumpa kawan² lama masa sekolah dulu . Last jumpa pon masa amek result tahun 2007 dulu . Terasa hangat nya rindu meyh . Dorang pun okay , nampak aku jew tegor , peluk² cium² dah lama sangat asenya tak jumpa an , kira nya kenduri kahwin umah sahabat aku neh , macam separa reunion ahh wat kita orang , terubat juga rindu selama ini , sembang punya sembang  hehehe tak sedar tengok² jam dah kul 3 petang , neh laa akibatnya bila lama dah tak jumpa , tapi biler jumpa kecoh tak terkawal .


Hari neh kira umah member baik aku laa jugak . Abang dia kawen , dia suh aku ajak ramai² member datang , bagi memeriahkan suasana . Aku pun ajak laa selagi boleh hehehe =) . Memang ramai laa , kebanyakkan nya memang kenal laa . Tapi tak terlayan sume , hehehe . Seronok asenya bila sekali sekala dapat berkumpul cam neh . Kalau selalu² pun takpe . Rupa paras pon dah lain . Makin chumel , makin kacak , cehhh wahhhh . Aku harap kita sume akan berjaya hingga ke puncak menara gading hendaknya . Kawen jangan lupa jemput aku nohhh . Hehehe =) . 





p/s : Semanis Pertemuan , Seakrab Persahabatan (miss korang sangat² kelas à 5Ikhlas ‘06&’07)

Happy Belated Father’s Day

Ya Allah , lately neh aku busy sangat . Cehhh! Busy sangat laa kunun , hampir² terlupa wei , nak wish kat abah , happy father’s day . Errgghhhh apsal tetibe lak ase sayu jew aku neh . Along , panggilan aku dalam keluarga , memandangkan aku adalah anak sulong . Abah begitu berharap kejayaan dari aku . Begitu besar pengorbanan abah pada aku . Memang  takkan dapat ku balas semuanya . Tapi InsyaAllah diizinkan tuhan , ada rezeki , dan jika umur along panjang , along nak tengok mama dan abah pergi ke Tanah Suci Mekah . Memang dah begitu lama aku angankan . Insya Allah Aminnnn =) .

Aku neh antara orang yang paling keras kepalanya (kecuali batu laa) . Aku memang seorang yang sangat degil (aku akui) . Aku seorang yang sangat tinggi tahap panas baranya (memang kurang kesabaran) . Aku cuba ubah . Tapi tak boleh . Dia dah sebati dalam diri aku , aku akan cuba kuasai nya juga , walau bukan 50% tapi 25% pun jadik laa ehh . Hehehe . Bila umur semakin meningkat kedewasaan . Baru lah aku sedar bukan nya senang nak jadi senang , dan bukannya susah nak jadi susah . Melihat ketabahan abah membesarkan kami sekeluarga membuatkan semangat aku lebih berkobar² cehh wahhh . Abah , along sayang abah … halalkan lah makan minum along ya abah . Along nak mintak maaf banyak² kat abah eks !


Lebiu abah


KL gangster ?

Memang superb . Itu lah perkataan yang dapat aku katakan . Tahniah kepada Syamsul Yusof dan tahniah juga kepada Zizan yang telah menyerikan movie tersebut . Kepuasan nya tak terkata . Perghhhh lega gilak hahaha =)  .


Aku kuar ngan Nurul Ain hari ni , member baik aku masa kat PLKN dulu . Lama sangat dah asenya tak jumpa dia . Tapi her still comel . hihihi  =) . Btw thanks teman aku watch movie hari ini . Walaupun SDN. BHD hahaha . Bukan kita orang berdua jew . Nur Liyana neh pun ade sekali . Walaupun sengal² skit dia neh tapi tak kering gusi duk ngn dia . Gelak jew koje nya hehehe . 


neh laa NURUL AIN =)


nieh laa liya =) 

Tribute For Beloved SAHABAT =)

Lagu ini aku dedikasi kan khas buat teman-teman yang sangat aku sayangi ='(




PELENGKAP HIDUPKU 

Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini harungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia 





p/s : KERANA KAWAN (miss korang sangat)

Yah0ooo M.E.R.D.E.K.A abes exam suda hehehe


Last Day aku di KKGP sedih sangat . Tapi aku taknak tunjuk kat kawan-kawan aku yang aku sedih giler.
Aku cepat-cepat lari balik . Sebab aku taknak tengok muka kawan-kawan aku . Errrgghhhh japgi aku jadik sedih giler . (miss korang sangat)


Ukiran senyuman Terpaksa . Hahahah



✿ Asslamualaikum dan selamat sejahtera kwn² ✿

Errggghhh..hari nieh ade mood lebih ckit nak update blog   =)

tinggal lagi 2 paper jew sok yg masih belum dilangsaikan..


Alhamdulillah syukur kehadrat Illahi sume nya berjalan dengan lancar sekali  .  dah² lupakan segalanya yang dah berlaku..bukan taknak ingat, tapi kalau ingat wat sakit hati lagik watper kannnn   =)  .  Kali nieh nak kongsi ngn korg kisah aku dan DOMO² aku   =)  .  Cehhhhh   DOMO² aku laa kunun  .  Tah sejak biler laa aku mula jatuh CINta ngn ini DOMO² aiyakkk  =)

Lebiu DOMO ❤ hIhIhI..

Hidup nieh kadang busan gak jika tak bertemannn   .   tapi kalau berteman pun memeningkan kepala watper kan   .  Jadik biler aku busan DOMO² nieh laa yang sentiasa menemani hari² aku yang sangat busan  =)  .  Dia laahh pelengkap hidupku  .  Dia laahh tempat aku meluahkan perasaan   .  biarlaahh org nak kata aku gilak sekali pon bercakap ngn benda yang tidak bernyawa  =.=’  .  Aku tak kisah dah dgn kata² orang   .  yg penting aku tak kacau hidup orang  .  semoga persahabatan yang kita bina nieh akan berkekalan .

Lebiu DOMO ❤ hIhIhI..
Muaackks !

Doa Kebahagian Di Dunia dan Di Akhirat!

Semoga kita sama2 bahagia .. yek! =)




رَبَّنَا ءَاتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

Maksudnya : "Wahai Tuhan kami, berilah kami kebaikan di dunia dan kebaikan di akhirat, dan peliharalah kami dari azab neraka"

(Al-Baqarah : 201)

                                                              

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ



 Tanggal 10 Jun 2011 hari-hari terakhir aku di GERIK
♥ Walaupun berat hati melepaskan pergi  
♥ tapi terpaksa aku LEPASKAN


♥ Agak pahit untuk aku TELAN , tapi MANIS untuk AKU kenang

♥ Di atas apa yang BERLAKU dan TERJADI aku anggapnya ialah         


♥ SATU ujian dari ALLAH untuk aku

♥ Memang sedih sangat .
   Banyak kenangan aku kat sini .

♥ KEPADA pensyarah2 yang sangat aku sayangi , aku hormati dan    
    aku sanjungi .
    Terima Kasih banyak2 atas ilmu yang dicurahkan pada aku . 
    Akan aku sematkan di dalam jiwa aku .
    Kepada kawan-kawan seperjuangan semoga kita sama-sama   
    berjaya didunia dan juga di akhirat kelak . 


♥ 2 minggu terakhir aku di GERIK terlalu perit untuk aku teruskan  
    hidup 
♥ Kaki aku longlai untuk melangkah ke KKGP untuk menduduki  
   PEPERIKSAAN .

♥ Semangat dan jiwa aku jauh melayang entah kemana .
   Ya Allah kau berikanlah aku KEKUATAN yang luar BIASA  
    untuk aku terus semangat




Aku PASRAH . REDHA ini sudah suratan . 


--> Moga nanti kita KEMBALI bersama .

Bagaimana korang menafsirkan diri aku sekali pun!

♥ AKU TETAP SAYANG KORANG eks 



بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيم

Dugaan hidup banyak mengajar AKU erti sebenar tentang kehidupan



Aku?   Kau?

♥ Tak pernah ada apa2 ikatan punn  Aku hanya mahu mencari  
    NILAI erti sahabat sejati
♥ Aku pun tak nak laa salah kan diri kau  &   Aku takkan sesekali 
    menyalahkan diri aku
♥ Btw thanks sudi dan PERNAH walau sementara menjadi sahabat  
   AKU


♥ SEYUMAN engkau buat aku melirik
♥ KATA2 engkau buat aku tertarik
♥ TINGKAH LAKU engkau buat aku menarik


SEBUAH persahabatan jika tidak disulami dengan ke ikhlasan Tidak dengan kejujuran
HANCUR lah sebuah persahabatan


AKU tak ingin kan DIRIMU langsung       
SESUNGGUHNYA sepanjang HIDUPKU aku tak pernah rasa sakit hati yang sebegini


AKU tahu ALLAH sedang menguji aku   MELIHAT dimana KEKUATAN & KELEMAHAN DIRIKU


MALANG tidak pernah berbau


AKU tak pernah mintak pun cam nieh jadik! SERIUS aku nak baik2 ngn sume ORANG .
ENGKAU buat laa macam mana SEKALI pun .   
u ALWAYS BE MINE .

MARUAH aku tercalar


p/s : walau ko benci aku sekalipunn Aku tetap sayang kawan2 aku dan kau kawan2 aku ADALAH  SAHABAT yang paling HEBAT dalam DUNIA nieh… (menangis sambil menaip)




 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana