Saat Indah ⓚⓐⓂⓘ bersama ツ


OMG!!!! aku kew nieh . ahaksss ツ gumuk suda!! 

cik miera , cik setobery , cik awin ruslan 


its me , budax gumuk , HAHAHA ツ


me nan cik Miera ツ



woi , nuk tidoq pi balik uma larr , mangkit2 HAHAH 




p/s : pertemuan ini pertemuan terakhir dari dua insan yang sedang bercinta . blalalalalala~~~

nuk cangat !

Petang ini cuaca agak muram . Sang  mentari mula melarikan diri . 3 minggu berkhidmat tanpa henti . Mungkin sudah tiba  masanya untuk berehat seketika . Biarkan hujan pula merahmati bumi Shamrock ini pula .

HAHAHA . pe laa yang aku merepek pepagi bute nieh . tade pape ponn , aku just nak gtaw kat korang yang aku nak gi tempat nieh . ade sape2 bole tolong n bawak aku sampai tempat nieh ? aku nak gi sangat . masih dalam perancangan laa . ahakss . HAHAHA .  orang cakap kalau kiter gi kedai nak beli gula takkan dapat garam pulak kann . so! so! Kena laa usaha lebih sampai dapat beli gula . hehehe .  korang paham tak pe maksud aku . paham tak ? paham tak ? watwat paham suda laa . hihihihi . oke laa . nanti aku da gi tempat nieh aku gtaw korang ehh . then aku takkan luper upload gambar nyer . sabaqqq nohhh . InsyaAllah . oke bye2 . lebiu u olls . 



mama nanti along nak gi sini taw . hehehe


bole ke aku berhemah shopping klu dtg cni . hehehe 






Ini Belog caye! suda 100 followers ツ

Date on 23 Julai 2011  Saturday ,  genap followers aku ke 100 orang . HAHAHA . baru 100 ko dah kecoh erk . hado aku kesah ?


Aku  appreciate korang n aku sayang korang sumer . ahaksss . bestbest kan ramairamai kawan . bole share macammacam . best sangat . hopefully korang ponn cengitu ehh . salusalu laa cinggah belog caye erk . lagik sekalik TERIMA KACIH taw korang ! Kbai . nanti tite jumpe lagik erk . Lebiu u olls . 




Baru , Lama atau Senior kita sama sahaja ツ

jangan buli caye erk! hihi

Segalanya baru jek bermula dan pasti banyak perkara yang masih belum berjalan dengan lancarnya . Cuma bagi yang baru uhh jangan malu untuk belajar , kalau malu nak tanya nanti kita bole sesat jalan . Orang kata jangan jadik bodoh sombong! orang yang kata . aku tak kata yea! Hehehe . Eleh biasalah biler ade kat tempat baru , atau jadik pekerja baru mesti kita kena mengahadapi karenah senior . Sabar jelaa erk belajar dari kesabaran taw! Anggap jek sume tuh positif! Think POSITIVE oke AMY! . tak rugi menjadi orang yang sabar . tak gitu nokkkk ? hahahah . 

Walau kiter mula dengan sangat ‘naif’ tapi kesabaran dan ketekunan akan menjadikan kiter seorang yang sangat mahir dalam apa yang dilakukan . hahhh skema ayat aku . hehehe . Biar orang baru atau lama , tak penting! paling penting kiter tahu apa yang kita mahukan biler menceburi sesuatu bidang . Whoops! Cane ase skang ? tenang kann ? Rileksss dan tarik nafas panjangpanjang (korang wat jugak taw) . heheheh . bye! Jumpa lagik . lebiu u olls . 












p/s : just sharing tader kena mengena antara yang hidup ataupun yang mati ! o yeay!



PIN PEI ROLL ツ

yummmy! 

Hari nieh aku nak kongsi ngan korang satu resepi . but resepi nieh simple jek n nampak nice sangat . kaler die n corak yang menarik wat aku tertarik . ahaksss . belog aku nieh bukan setakat aku nak share korang about life aku jek  . sekali sekala kiter main masakmasak ponnn best jugak kannn . dah lama tak masak . sejak balik ipoh n duk ngan family skang . aku langsung tak jengah cik kuali dah . hakhakhak . plusplus aku dah praktikal skang . balik ponn dah penat . now back to pasal masakmasak tadi . resepi aku nak share ngan korang nieh alaa² simple dish laa lebih kurang . nokkkk simple dishhh laa tuh! Oopppsss sori makkk tak tahu . hehehehe . i dushdushdush nanti baru tahu .  but nie 1st time laa aku nak share ngan korang resepi . aku suggest dish nieh sesuai breakfast n makan petang laa . not too fat sangat laa aku ase . oke skang aku gitaw bahanbahan nye .

BAHANBAHAN :

500 gram tepung beras
200ml air
100 gram gula
5 gram garam or secukup rasa
5 gram kapur
Sedikit pewarna hijau
300 gram inti kacang merah

Hahhhh cuba check kat dapur uhhh . selongkarselongkar almari kotkot ade bahan . then bole try now . sedap taw . dish nieh lebih kurang cam kuih ketayap laa yang different nye dier nye inti dan cara pembuatannya . kat atas n bawah nieh aku de share ngan korang gambar PIN PEI ROLL . ahakssss . hahhh sambung balik cara membuatnya .

pin pei roll

CARA MEMBUATNYA :

Campurkan tepung beras + air gula + kapur dan sedikit pewarna hijau dan gaul sehingga sebati . Leperkan dohh dan masukkan inti kacang merah di atasnya dan gulung . Lastly kukus hingga masak nohhh . Selamat Mencuba !








p/s : nanti ade resepi yang bestbest lagik aku kongsi ngan korang yea  ツ

Ohh PRAKTIKAL ツ

Latihan Industri atau lebih dikenali oleh studentstudent ialah Praktikal . sapesape yang sambung pelajaran ke peringkat IPTA , IPTS , atau universiti manamana di Malaysia akan merasai benda yang sama seperti mana aku dan kawankawan seperjuangan aku merasai sekarang . ada kebaikannya praktikal nieh . dan ada jugak keburukkan nya . tapi aku bukan lahh nak cite tentang kebaikan or keburukkan Latihan Industri . aku just nak kongsi ngan korang pengalaman yang aku dapat sepanjang aku menjalani  Latihan Industri selama 1mingguu . ahakksss baru seminguu nokkk ko praktikal . awat kelam semacam jek nieh . ehhh suke hati makk laa nokkk ! gituuu pulak dah . hahahaha .  
Actually aku bersyukur sangatsangat taw . aku wat praktikal di Pusat Latihan Komputer Belia , iT Base di Ipoh . hahhhh best sangat taw . tang mana bestnye entah laa hahaha . best laa nokkkk ! aku dapat kawankawan yang baik sporting . penyelia yang gilergiler satu kepala . ko hado ? hahahaha . aku tengok status or feedback kawankawan aku kat FB mak aiii macammacam laa . ade yang salah pilih tempat . diberikan tugas kat kita tader kena mengena langsung dengan bidang kiter! Terbabas laa tuh . ade yang kena keja shift malam . memang rule nye bole ke pelajar yang tak pernah ade pengalaman bekerja di suruh nye berkerja pada sebelah malam ? . kena nye pelajarpelajar perempuan  macam aku nieh hahhhhh . tak ke naya jek tuh . pas tuh elaun tak bagi pulak . memang hangin satu badan laaa nokkkk !  nak guna kudrat kita tapi tanok kasik elaun . lagik mengambil kesempatan pulok . nak nye orang melayu lak yang wat cenggitu . tanok tolong bangsa sendrik langsung laa . haishhh ape laaa .  ツ
Hahhh . panjang lebar makk membebel nokkkk . hakhakhak . bukan pe jangan laa ambil kesempatan diatas kelemahan orang lain . aku just mengingat kan diri aku n korang jugak . tak kena batang hidung sendirik memang lew ta rase pape . cube kena batang idung sendrik hahhh baru ko tahu ! amek kau ! rasakann . ahakssss . hopefully  aku nye praktikal or latihan industri aku berjalan dengan lancar sekalik . InsyaAllah . aminn . hope ape yang aku kecapi selama 1 minggu yang aku lalui ini kemanisan nye akan berterusan dan berkekalan sehingga hari akhir terakhir . 6 bulan tuhh . adesss . 1 minggu ponn rase macam 1 bulan . nieh kann 6 bulan . but aku try wat yang terbaik . InsyaAllah moga semuanya selamat yea .  ツ









p/s : best kew praktikal ? ahakssss  ツ






tak pandai sangat tapi nak belajar ツ

hah nieh header belog aku yang terbaru . hihihihi . oke tak ? tak reti sangat . but nak try jugak . ツ


nak kongsi ngan korang hasil header yang aku wat . aku belaja pakai adobe nieh selama dua hari aku praktikal . taraaaaa! ok tak ? ok tak ? huhuhu . kak ayu ajar aku edit pakai adobe . pas neh kena explore lebih lagik . tenkiu ajar tite yea . ajar lagik nanti naaa ツ .










Perkongsian bersama ツ

Perasaan kadang rasa jugak tertekan . perasaan pun pandai tertekan ehh . terasa juga ingin disayangi , dibelai , dimanja . wahhh sejak dua menjak dah masuk umur 21 tahun nieh . asyik piker centa jek . perlu ke centa nieh pada diri aku . diri aku neh perlu ke centa . biler tengok kengkawan kuar dengan BF dorang sesekali terlintas jugak di benak fikiran aku nieh nak jadik cam dorang . kepit sana sini bagai belangkas . bila aku berfikir sejenak argghhh rimas laa pulak  hidup cengituuu . I want freedom . tak reti laa nak berkasihkasih dan bersayangsayang neh . ajarin bole tak ? hehehe . tapi serius laa tak reti laa nak mainmain ngan perasaan . jenis aku nieh bila aku dah sayang sorang tuh . sorang tuh jela yang aku sayang . ase nya centa aku tak mudah berpaling pada yang lain . gituuuu euuuuww! . then biler aku sayang orang tuh bagai giler . dia tinggalkan aku pulak . kecundang mak nokkk! tamo laa cenggitu . tanok laa memain dengan perasaan nieh .

Hahaha . sampai laa nieh laa aku suke dengan sepotong ayat nieh . ayat dari kazen aku laa tah dari mana die ciplak aku pon tak taw . hehehe . ayat nye berbunyi cam gini . “Kalau mulut kata I love u , tapi hati kata I hate u , tader ertinya centa . centa nieh bukan mainan . centa nieh bukan laa hanya sekadar katakata  . bagi aku centa nieh lahir dari dalam . bukan lah pada luaran jek . pada yang sedang bercenta . bercenta laa dengan merasai nikmat dan kemanisan ketika bercenta . pada yang masih solo seperti aku teruskan memburu centa yea . Peace yawww!








ß caye besday gurlz 





Malam nieh ase terharu sangatsangat . hopefully dapat kekal kan cam gini every year . baru laa look muda sikit kannn . hahhh gituuu! . nieh kali kedua dalam hidup aku paling ramai kawankawan wish besday aku HEPI BESDAY GURLZ . antara ikhlas ke tak ikhlas ke terpulang je pada dorang an . agak kot nampak hari nieh ade name list frend besday kat FB tuh wish jela bagi memeriahkan suasana yerk . gituuu pulak . btw apeape ponn tafsiran korang yang aku wat aku tetap nak ucap TERIMA KASIH banyakbanyak kat korang . tanpa korang sape laa aku kannn . mekasih taw for ur time n wishes! . I'm very appreciate it . and the lastly for my beloved family . yang sentiasa susah senang bersama aku . thanks sooo muchhh especially mama tite   abah tite adek tite . cayang kamoo sume ! lebiu yawww!









p/s : hati sangat gummbilaa ! 










Sekali Lagi watch muvie ツ


Lisa ♥ Mia ♥ Sam


ayah ♥ papa = amy


Filem Sekali Lagi ini ditayangkan pada 30 Jun ri tuh . hampir dekat seminggu laa ditayangkan . aku neh tader laa hebat sangat nak kritikkritik filem orang neh . just tengok for fun n support filem Malaysia . dua hari yang lepas pada hari rabu tergerak hati nak gi tengok cite neh . tengok trailer best kann! . hahaha . best taw cite neh . cuke². adik Mia Sara uhh pegang watak nama Amy! Ehhh , dia pakai nama tite laa . hehehe . comel sangat dia .





p/s : CINTA itu milik kita , o yeahhhh!  ツ



pabila ❀ ⓚⓐⓜⓘ ❀ bersama ツ


taye nan cik haniey 


taye nan sobery meah 


besties ! 


wif cik haniey maduuu 


kamo makin ++ dari caye ! 


wif bf baru nye hehe ツ


Ohh me! ツ

nak says SORRY ! ツ


Buat baik berpadapada buat jahat jangan sekali . hahh ngape entri aku kali nieh bunyi cam tuh erk . the road story nye cam nieh . aku tak tahu laa kalau salah tuh datang diri aku sendirik atau dari orang lain . seandainya dari diri aku aku menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf . as a human tak salah kita memaafi antara satu sama lain . buang yang keruh ambil laa yang jernih . tapi kalau taknak maafkan ponn takpela . takkan nak paksa pulak kann . buat baik ponn salah . buat jahat lagik laa orang ngata kite . apaapa ponn biar lah bersederhana . but tacink gak aku . aku yang tak terjebak nieh ponn kena kaut sekalik . haishhh pahpe jek .

But aku tak tahu laa nape sampai nak sentapsentap sangat . be professional okay! , berfikiran laa seperti orang dewasa berfikir . kita orang nie ponn ade otak jugak . tader laa cakap tuh nak main hembus jek . Serius memang susah nak faham sikap n perangai orang nieh . 1000 orang = 1000 perangai . bak kata kawan aku lahh . nak cakap soal tacinktacink nieh semua orang akan merasa benda yang sama . kita nieh hidup bermasyarakat . kena lahh lebih kann muafakat tuh . benda yang remeh temeh tuh tak payah lew nak diperbesarbesar kann . kita semua dah besar kann . kann3 .


Bak kata pepatah “kerana pulut santan binasa , kerana mulut badan jugak yang binasa” so berhatihati laa pabila mengeluarkan katakata . kita tak tahu dengan katakata kita nieh akan membuatkan sesetengah pihak tuh SEDIH , SUKA ,  TAK SUKA dan lainlain lagik . “Lidah mu adalah bentengmu , jika engkau menjaga nya ia akan menjaga mu , jika engkau membiarkannya ia tidak akan mempedulikan mu” . makan dalam jugak kann . so kena lebih berhatihati laa dalam mengeluarkan sebarang kenyataan yea . sambil tuh aku memperingatkan diri aku n korang jugakk . Tepuk dada tanyalah selera .






p/s : lebih baik kita tahu apa yang kita tak tahu daripada kita tak tahu apa yang kita tahu . MAAFKAN SAYA

RAMADAN bulan penuh keindahan ツ


Masa berlalu begitu pantas  . Diluar sedar kita kann . Ramadan sudah menghampiri kita . Walaupun tinggal beberapa hari jek lagik . aku tak sabar rasanya untuk menanti ketibaan bulan yang mulia ini . maklumlah bulan Ramadan merupakan penghulu segala bulan dan kedatanganya membawa seribu rahmat kepada kita semua .

Bila bulan puasa menjelma . aku menyimpan pelbagai niat . aku berazam nak berpuasa penuh dan lakukan banyak bersedekah . di samping itu aku turut berazam melakukan amalanamalan yang mulia seperti tidak cepat marah , sabar , serta menahan diri dari melakukan perkara yang dilarang agama .

Malahan banyak lagi niat yang aku tanamkan . namun untuk mengecapi sesuatu yang indah dan baik itu tentunya banyak pengorbanan dan kesabaran . justeru itu aku perlu banyak bersabar menghadapi apa jua cabaran dan dugaan yang bakal ditempuhi sepanjang menjalani ibadah Ramadan . Ramadan merupakan bulan yang penuh keindahan . walaupun ia datang dan pergi setiap tahun . namun setiap kali datang aku tetap tidak sabar dan berdebar setiap kali menanti kedatangan bulan yang penuh istimewa ini .

Biasanya pada bulan Ramadan cam gini laa aku mengambil kesempatan berkumpul dan berbuka puasa bersamasama keluarga dan jugak rakanrakan . Bagi yang sudah berkeluarga timetime cam nie laa berpeluang memasak dan menyediakan keenakan air tangan sendirik untuk dijamu pada keluarga . hehehe .

Mengimbas sejenak di bulan Ramadan . antara juadahjuadah yang menjadi hidangan wajib aku ketika berbuka puasa seperti kuih muih tradisional  , bubur , pudding , lauk pauk . Setiap kali Ramadan ini adalah antara menu aku dan family . Sempena bulan Ramadan yang bakal menjelang . aku ingin mengucapkan SALAM RAMADAN ALMUBARRAK . Semoga kita bersamabersama dapat menjalani ibadah berpuasa ini dengan sempurna sekali . Aminnnn . J



Misi mencari CHENTA ! ツ


Motif sangat tajuk kat atas nieh kann . hahaha . hai guys finally we met again!


Wooo! Pasal ni..umur sekarang hampir 21 tahun . Bila fikir umur 21 muda lagi . Cuak jugak biler fikir pasal chenta nieh . Memang bikin jiwa kacau! Hehehe . Bukannya tak mencari . Bila dah jumpa yang berkenan masalah lain pulak timbul . haha! . So , tutup buku lama then bukak buku baru . Ramai jugak orang tanya aku . aku nieh nak jenis laki yang camner ? mungkin soul mate tu masih belum jumpa . aku bukan nak kerabat diraja , anak dato , golongan bangsawan ataupun hartawan . cukuplah lelaki yang biasabiasa saje . hoho! . tapi aku percaya pada jodoh yang ditentukan oleh ALLAH s.w.t . 





“ mama , abah . kahwinkanlah amy dengan sesiapa pun . amy tak kisah kalau itu yang mama dan abah rasa terbaik ''



OHHhhh .. NO ! ='(

OHhhh.. hepi besday to ME ツ

Kalau bole hari2 nak hupdate belog . tapi mood nieh kadang cam roller coster yea ?
Kadang RESAH , GELISAH , suka , DUKA , tawa , TANGIS . berubah² dari masa ke semasa . aku sendirik tak dapat nak ramal . hiksss! -.-‘

Tinggal 5 hari jek lagik aku nak sambut besday aku yang ke 21 . wahhhh 21 dah aku kann . cam tak percaya jek . pangai still macam bebudak lagik . kali neh nak celebrate ngan kengkawan kat LOST WORLD Of  Tambun . hahaha . tapi tak confirm lagik . aku masih mengumpul kekuatan sape² if nak join laa . lagik ramai lagik best (berangan²) .


9 JULAI 2011 tarikh keramat nya . after neh aku bole laa mendaftar for PILIHAN RAYA . semangat lebih .
Hahaha .  







p/s : OHhhh.. hepi besday to ME! wachout! :p


 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana