Ohh PRAKTIKAL ツ

Latihan Industri atau lebih dikenali oleh studentstudent ialah Praktikal . sapesape yang sambung pelajaran ke peringkat IPTA , IPTS , atau universiti manamana di Malaysia akan merasai benda yang sama seperti mana aku dan kawankawan seperjuangan aku merasai sekarang . ada kebaikannya praktikal nieh . dan ada jugak keburukkan nya . tapi aku bukan lahh nak cite tentang kebaikan or keburukkan Latihan Industri . aku just nak kongsi ngan korang pengalaman yang aku dapat sepanjang aku menjalani  Latihan Industri selama 1mingguu . ahakksss baru seminguu nokkk ko praktikal . awat kelam semacam jek nieh . ehhh suke hati makk laa nokkk ! gituuu pulak dah . hahahaha .  
Actually aku bersyukur sangatsangat taw . aku wat praktikal di Pusat Latihan Komputer Belia , iT Base di Ipoh . hahhhh best sangat taw . tang mana bestnye entah laa hahaha . best laa nokkkk ! aku dapat kawankawan yang baik sporting . penyelia yang gilergiler satu kepala . ko hado ? hahahaha . aku tengok status or feedback kawankawan aku kat FB mak aiii macammacam laa . ade yang salah pilih tempat . diberikan tugas kat kita tader kena mengena langsung dengan bidang kiter! Terbabas laa tuh . ade yang kena keja shift malam . memang rule nye bole ke pelajar yang tak pernah ade pengalaman bekerja di suruh nye berkerja pada sebelah malam ? . kena nye pelajarpelajar perempuan  macam aku nieh hahhhhh . tak ke naya jek tuh . pas tuh elaun tak bagi pulak . memang hangin satu badan laaa nokkkk !  nak guna kudrat kita tapi tanok kasik elaun . lagik mengambil kesempatan pulok . nak nye orang melayu lak yang wat cenggitu . tanok tolong bangsa sendrik langsung laa . haishhh ape laaa .  ツ
Hahhh . panjang lebar makk membebel nokkkk . hakhakhak . bukan pe jangan laa ambil kesempatan diatas kelemahan orang lain . aku just mengingat kan diri aku n korang jugak . tak kena batang hidung sendirik memang lew ta rase pape . cube kena batang idung sendrik hahhh baru ko tahu ! amek kau ! rasakann . ahakssss . hopefully  aku nye praktikal or latihan industri aku berjalan dengan lancar sekalik . InsyaAllah . aminn . hope ape yang aku kecapi selama 1 minggu yang aku lalui ini kemanisan nye akan berterusan dan berkekalan sehingga hari akhir terakhir . 6 bulan tuhh . adesss . 1 minggu ponn rase macam 1 bulan . nieh kann 6 bulan . but aku try wat yang terbaik . InsyaAllah moga semuanya selamat yea .  ツ









p/s : best kew praktikal ? ahakssss  ツ






 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana