PIN PEI ROLL ツ

yummmy! 

Hari nieh aku nak kongsi ngan korang satu resepi . but resepi nieh simple jek n nampak nice sangat . kaler die n corak yang menarik wat aku tertarik . ahaksss . belog aku nieh bukan setakat aku nak share korang about life aku jek  . sekali sekala kiter main masakmasak ponnn best jugak kannn . dah lama tak masak . sejak balik ipoh n duk ngan family skang . aku langsung tak jengah cik kuali dah . hakhakhak . plusplus aku dah praktikal skang . balik ponn dah penat . now back to pasal masakmasak tadi . resepi aku nak share ngan korang nieh alaa² simple dish laa lebih kurang . nokkkk simple dishhh laa tuh! Oopppsss sori makkk tak tahu . hehehehe . i dushdushdush nanti baru tahu .  but nie 1st time laa aku nak share ngan korang resepi . aku suggest dish nieh sesuai breakfast n makan petang laa . not too fat sangat laa aku ase . oke skang aku gitaw bahanbahan nye .

BAHANBAHAN :

500 gram tepung beras
200ml air
100 gram gula
5 gram garam or secukup rasa
5 gram kapur
Sedikit pewarna hijau
300 gram inti kacang merah

Hahhhh cuba check kat dapur uhhh . selongkarselongkar almari kotkot ade bahan . then bole try now . sedap taw . dish nieh lebih kurang cam kuih ketayap laa yang different nye dier nye inti dan cara pembuatannya . kat atas n bawah nieh aku de share ngan korang gambar PIN PEI ROLL . ahakssss . hahhh sambung balik cara membuatnya .

pin pei roll

CARA MEMBUATNYA :

Campurkan tepung beras + air gula + kapur dan sedikit pewarna hijau dan gaul sehingga sebati . Leperkan dohh dan masukkan inti kacang merah di atasnya dan gulung . Lastly kukus hingga masak nohhh . Selamat Mencuba !








p/s : nanti ade resepi yang bestbest lagik aku kongsi ngan korang yea  ツ

4 nota cinta ♥:

Shawn Razaleigh said...

baru tgk je dah lapar. mcm mana?hehe

Nur Aimi Farhana said...

haha..npk beno nipunye! ahaksss :P

mia asma mohd zuki said...

macam best je.. nk try la.. hehehe

Nur Aimi Farhana said...

hehe..try lew..klu best gtaw erkk..klu tak best ponn gtaw jugak ;)

 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana