2nd Syawal



wif my luvly mak long! ahaksss :)


wajib jugak hado!! hehe 

K , bai .
Muahxxhh .


Check In!!


is this my family from side of the left my brother! , si baju HIJAU my luvly mother , baju yang menyakitkan hati n mata iaitu aku!!! and lastly my little hero! 


kiri dan kanan dah kenal kann ? yang tengah2 tuh makcik kepada budak yang pakai baju kaler merah yang menyakitkan hati dan mata uhh . haha!


haha! nak enterframe jugok :p

untuk kali ini . adaa lagik nohhh .
K , bai .
lebiu! muachh


Selamat Hari Rayer!!!


Di kesempatan yang ada . budak tudung biru kat bawah nieh nak wat ucapan sikit . 



" Selamat Hari Raya Aidilfitri! Maaf Zahir & Batin " dari saya ( Nur Aimi Farhana ) dan keluarga untuk korang sumer .

Jaga diri erk korang walau di mana korang berada .
Nice day laa u olls .
lebiu korang .
K , Bai .

Sangat Bersedia . Yiiiiihaaaakkk!!!



Ogos pegi  September pon datang . Begitu cepat hari berlalu . Bila muncul raya , usaha sebulan menguruskan badan berlalu begitu sahaja . hahaha! Betol kew  wei ? tanya korang  pulok ? tepuk dada tanya laa diri sendiri laa . ahaksss .

Aku pasti ada yang menggeleng dan sesetengahnye tersenyum bangga . sebab pe ? sebab dorang berjaya turun kan  berat badannn . ouhhhh tidakkk!! Selera aku makin plusplus laa . bak kata opah aku “makan lew selagi kamu ade selera makan , nanti udoh tua teringin itu ini pulok dah tak bole nak makan “  hahaha . bak kata opah aku larr . aku tak kata yerkk . tapi kali nieh kena laa kerja kuat sikit yerk . betul tak ? kang tak muat pulak baju rayer aku uhh . biler usaha dah dipertingkatkan pasti hasilnya begitu lumayan sekali .  “u always pass failure on ur way success” .

Biler nak rayer nieh perasaan tuh bercampur2 kan . sedih ade . happy sesangat ponn ade . nak tadah tangan mintak duit rayer ponn ade . hehehe . 


cane persiapan korang already settle ? hehehe .


Akhir kata dari aku . hayatilah lagu ini seperti hari esok adalah HARI RAYER!!!!! 




I ♥ KL


Korang ! kat sini amy de share beberape gambar tuk tatapan korang . hehehe. tatap lahh dengan sepuaspuas nye yerk . nice day laa u olls . 


hoke tak u olls ? best taw


nieh laa name hotel yang cantik kat atas tadi tuh .



aku , kak fazila , mel , fyna .




yuhuuuu ! 


ini adalah saya ! 


shopping kat midvalley jew ponn . 

nieh jek yang dapat dikongsikan wat setakat ini . tunggu next episode hoke korang!
destinasi yang seterusnya . tunguuuu .
k , bai .
lebiu lahhhh !



Baru lagi

lepas berbuka puasa rajin sangat hari nieh! terus design header baru . heeeehehehe . korang ! 
oke tak ? 
hoke! tuh jek .
k , bai .

Ohh ME!


mood : bling * bling * 
hehehe pe motif tah aku letak pic nieh . 
tak comel cam korang ponnnn ! 


saje jek . Kbai .

Polka Dot's

Hello korang yang superb awesome ! selamat malam . syukur di panjatkan kehadrat illahi . kiter ketemu lagik ya !  malam nieh terasa begitu dingin sekalik , ditemani angin yang sepoisepoi bahasa and kemalasan juga menguasai diri ini . plusplus perut kenyang . heheheh . ok , ok jangan malasmalas . malam nieh kena buat rajin ! walaupon mata dah begitu berat sekali nak bukak . adehhhhhh . sabaq nohhh bagi ceq abeskan hupdate untuk malam nieh .

Taraaaaaaaaa ! wahh POLKA DOT’S . cantik ! cantik !
Suker kaler die . warna warni aidilfitri hehehe .


Nak kongsi resepi larr malam nieh . coz saya seorang yang kuat MAKAN ! heheheh . wahhh  comelcomel , cuncun , nuk makan ponn ase sayang jek ! tak payah makan larr kiter tengok jek . hehe . gitu pulak dahhh . resepi nieh aku dedicate tuk KAK FAZILA coz die tercarikcarik hari tuh resepi apam polka dot nieh . (dah try wat jangan lupe untuk amy yea) .




Senang kan ? senang kan ? korang cuba taw . InsyaAllah aku pon ingin mencoba . kalau best gtaw yerk ! kalau tak best ponn gtaw jugak :) Selamat Mencuba ! Selamat Berpuasa ! dan Selamat Hari Raya :) . Semoga Maju Jaya .





Love him so! so! much

Jeless wehhh tengok belog org lain cuncun , comelcomel , semadsemad , ko hado ? hehehe . belog aku nieh besebese jek . bab aku tak reti sanad larr wehh . korang ajar laa kann! caye budak baru belajar .




Thanks larr coz sudi singgah belog aku nieh .



nuk kongsi ngan korang nieh hahhhhhh . header baru for belog aku !
not nice sangat larr . ceq tak reti larr nuk design bagai . korang yang super awesome ! bole tunjuk ajar ? hehehe .

love this header so! so! much rupa paras bukan ukuran . hikhikhik



oke tak ? oke tak ? puji bole . keji namo larr erk . hihihihi . lebiu korang ! 





untukmu sahabat ツ


UNTUKMU SAHABAT


Ya Allah ,
Kau berkatilah ukhwahfillah kami .
Kami hanya insan-insan kerdil yang menumpang buat sementara di atas muka bumi ini .
DariMu kami datang dan dariMu jualah kami kembali .

Ya Allah,
Ukhwahfillah yang kami bina ini .
Adalah dengan izinMu .
Andai ada di antara kami yang terpesong .
Maka kembalikanlah kami ke jalan kebenaran .
Dan jalan yang Engkau redhai .

Ya Allah,
Engkau titipkanlah dalam hati kami .
Sifat saling hormat-menghormati .
Saling sayang-menyayangi .
Saling kasih-mengasihi .
Agar ikatan ukhwahfillah ini .
Tidak akan terlerai .
Biarkan ianya tersimpul .

Ya Allah,
Hanya takdirMu yang akan .
Memisahkan ikatan ukhwafillah .
Yang kami bina ini .
Andai itu telah tersurat .
Kami pasrah.....ya Allah

AMIN YA RABBAL 'ALAMIN.

Sahabat....
Seandainya hatimu terluka dan tercalar keranaku.......
Ampun dan maaf ku pohon........
Sahabat......
Terima kasih kuucapkan.....
Kerana memilihku sebagai salah seorang sahabatmu......
Kerana sudi luangkan masamu bersamaku......
Kerana sudi menjadi pendengar setiaku.....
Kerana sudi berkongsi suka dan duka denganku.....
Kerana sudi melayan setiap kerenahku....
Yang entah apa-apa...











Happy Fasting ツ

Segala syukur dan pujipujian kepada Allah , Tuhan semesta alam . Tuhan yang berhak disembah , dipuji dan dicintai . Kami berlindung kepada Allah dari segala macam kejahatan dan tipu daya syaitan .  Dari segala dosa dan noda yang telah kami lakukan . Aku bersaksi bahawa tiada Tuhan yang berhak disembah selain Allah  dan aku bersaksi bahawa Nabi Muhammad adalah pesuruh Allah . Selawat dan salam ke atas Rasulullah s.a.w. Sesungguhnya barang siapa yang diberikan oleh Allah petunjuk , maka tiada siapa yang dapat menyesatkannya dan barang siapa yang disesatkan oleh Allah , maka tiada siapa yang dapat memberikannya petunjuk .

Kalau Hati Baik , Wajah Sentiasa Cantik ! (aku pasti kalian semua inginkan seperti itu) .
Apa motif aku tulis entah . hikkss!

Pejam celik ! Pejam celik dah hampir menjangkau hari yang ke sepuluh kiter berpuasa kann . sekejap betol dan begitu pantas bumi nie berputar  . kiter bagaikan baru saja menyambutnya pada tahun lalu . panjang betol mukadimah aku yerk . hehehe . bukan pe , bukan salu ponn nuk citer sal Ramadan nieh . die datang jenguk kiter ponn setahun jek sekali . so! So! Panjang laarr sikit yerk korang .

Motif sebenar! Kat bawah nieh aku ade share gambar untuk tatapan korang . hihihihi . semalam kann kiter orang berempat gi berbuka puasa samersamer . pick kat bawah nieh tiga orang jew kan . yang sorang lagik uhh yang tolong snap gambaq nieh laaa! Hehehe . (akak! Sorry pic tader , jgn marah nanti kena jual ) . Tukar mood sedih pulak . maybe nieh yang pertama dan terakhir kiter berbuka samersamer . InsyaAllah , diizinkan tuhan dipanjangkan umur dan  moga jodoh kiter panjang nanti kiter berbuka puasa sesame lagik yerk ! Lebiu korang . 



Okey lah ! okey lah jangan sedihsedih . if korang free nanti kiter lepaking sesame lagik yerk . Tarrikkkkk nafas! Lepassss!


Okey laa seperti biasa bagi mengakhiri katakata aku . aku nuk mention diri aku n korang jugak . “Berpuasalah dalam keadaan yang terbaik . Gandakan jugak segala amalan agar puasa kiter pada ramadan kali ini menjadik puasa yang diberkati dan kenangan yang terindah” .








p/s : Jangan direnung perjuangan yang perit , pahit dan sukar tetapi renungilah kenikmatan kedamaian yang kau akan capai di Akhirat setelah kau bersusah payah untuknya .  Janji Allah itu pasti , sesungguhnya Allah tidak memungkiri janji .





 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana