Ouch Awesome ♥



 السلام عليكم و رحمة الله و بركاته 

Hello! hello hai,  jawab dulu salam tuh, wahwah rindu bangat nyer yerk aku kat belog omey niey , hihihikk, oke hari tuh aku ade gitaw kan aku nak pi wedding cikgu aku masa kat PLKN dulu , nahh!! niey antara gambaq nyer , ade gambaq2 lain akan menyusul , sebab gambaq uhh datang nun dari jauh , betapa jauh nya gambaq uhh janganlah kita pertikaikan yer , kalau aku dah dapat gambaq uhh , sepantas kilat aku akan upload eyh , amy JANJI!! , oke kenduri niey kat Puchong Indah , pada tarikh 27 November yang lepas, trust me best dowh, jumpa kawan2 lama, aduhh terubat rindu niey! Muahhh korang! hihihi ;D

Okeee , niey gambaq nyer, 


gengs PLKN aku Kumpulan 2 , Siri 5 , 2008 ;) * ini antara yang hadir 


Oke , ini Noor Nadzirah Marzuky , penolong wirawati PLKN kompeni aku * ALPHA , hehe , skang dia study kat UPM , lepas tamat latihan aku langsung tak penah jumpa dia, 2008 - 2011 makin omey2 dia dan yang paling wat aku jeless dia plus2 kurus laa :') 



*gambaq akan amy upload lagik 




Hari ini kau datang Riang, jyeaahhh!!



السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Yiiiihakkk, hey korang sihat dak? lately niey pagi petang siang malam hujan jerk kann? hari pun sejuk, mendung, mata aku pun jadik layu kuyu, badan pun macam tak punya stamina langsung! haihh ;P dan huruf "M" akan menguasai diri aku sepenuhnya. korang pun same?? ahakss ;D . ishk2 macam tak percaya jerk minggu depan aku dah nak abes praktikal! korang tahu kan ape natang praktikal tuh? oke kalau tahu bagus!! tak sabiaq nak abes niey, nak dok merap kat umah puas puas, oke report pun hampir siap tinggal untuk editing yang terakhir sahaja. boleh laa aku tidur dengan lena sekali tanpa memikirkan soal report yang ketebalan dia mencecah seperti kasut tinggi mak aku yang hat 1 inci tuh. (sambil tepuk2 tangan eksaited) =.=' . dan yang paling best sekali hari niey aku cuti, 3 hari sekali gus disebabkan Awal Muharram jatuh pada hari ahad dan digantikan cutinya pada hari isnin? betoi ekk cam tu? sebab bos aku cakap cam tuh. sape bos aku tuh?? HAHA korang nak kenal ker?? dia gengs blogger aku jugak ;D Cik Barbydol ♥


Bangun pagi biasalah aku akan intai belog aku yang tersayang niey! cehwahh, KONON! ;P 1stly sekali biler buka blog tu masuk email enter password, my expectation is nak tengok ade tak sape2 drop komen, kalau takde memang laa :'( . oke keduanya nak usha bilangan followers, HAHA yess i appreciate it korang sume yang sudi follow belog aku yang naif ini. TERIMA KASIH ;) ketiga, aku akan cepat2 lari buka pintu shoutbox! sebab aku nak terjah derang yang terjah belog aku niey, walaupun hanya meninggalkan tapak kaki dan tangan kat shoutbox aku! walaupun tak drop komen kat entry aku :'( , aku akan tetap cuba terjah balik but take a time laa, sebab berukband aku niey dah nazak sangat! nak nyer belog yang penuh dan terlalu sarat dengan widget2, kemain loading lame, terus aku tekan button X

¯¯¯Bangun pagi! Gosok gigi! cuci muka pkai baju! ~lalalalal , eyh tak payah mandi ker?? buka pintu bilik tetiba Opss! mama aku, terkojoitt adennn, ape laa yang dia dok buat depan bilik aku? skodeng aku tidur ker pun? hihihikk, malas aku nak cakap banyak, sebab mulut busuk tak gosok gigi lagik! harharhar ;P , mama nampak muka aku terus bersuara, "hari niey kita breakfast kat luar yea!, aku pun angguk jek, tanda mengiyakan laa konon! ingat baru nak lepak umah, niey kalau kuar niey konpem memang abes duit aku, rabak, punah, dah laa sekarang niey ngah nak dok save bajet! esokk kan I nak pi kolumpo tau U ollss, hihihi ;D. bab tuh laa aku tak mau kuar hari niey, ingat nak rehat2 laa hari niey, apekan daya, dah mama ajak kan, takpe lahh mama belanja kot! kan dah gaji, follow jelaa ;D 

Mula pegi Kompleks Yik Fong, hahhh sape tahu?? kalau orang ipoh mesti tahu punya natang ape Yik Fong niey, kalau di kolumpo syurga membeli belah gadjet lappy Plaza Low Yat kann?? kalau kat Ipoh niey Kompleks Yik Fong laa syurga nak beli gadjet lappy, but tak besaq macam Plaza Low Yat ponn ;P, dalam pukul 10.30 gerak dari umah, sampai sana, memang susah nak cari parking, terpaksa laa aku dan mama kena standby dalam keta, takkan nak tinggal mama sensorang pulak kan, kang ade yang suh alihkan keta dia tak reti pulak, oke tak pelah, aku ambil keputusan tunggu sekali dalam keta, kang pas adik aku yang laki tu dah turun aku pulak pi naik atas, adehh berjam2 menunggu, keras aku ngan mama tunggu, tak turun2 lagik! haihh aku ase nak ngamok dah, be cool, aku maleh nak ngamok2 di pagi harii, lagi pun hari tak begitu panas sangat kann, oke aku cuba tak nak wat spoil di pagik hari. sungguh mulia kan hati aku =.=''

Pas dah beli cadtrige printer aku, nak pergi Giant, Sunway City pulak, perut pun dah kuar lagu keroncong! lapaq aih, aku bukan boleh lapaq sangat menggeletar satu badan aku niey, cepat2 pegi kedai roti, beli roti dulu lah, wat alas perut, sebab mama nak masuk shopping beli barang kat giant dulu, =.=' Lastnyer terus tak sarapan! nasib aku tibai roti tadi tader ahh terasa sangat! =.=' shopping tak hengat tengok jam dah pukul 12.00. pi foodcourt lunch teroih, ;P


adik aku berkata kata "adik lagik putih dari Along!" huwaaaa sakitnya hati aku =.=' aku pun lawan balik cakap dia, "dik lampu tu fokus kat ko! tuh pasal ko nampak terlebih putih!" cisss!! HAHAH ;P sabaq jelaa aku ;D

muka angkuh dari adek aku! huahua anak nyonya juai sayuq sesat kat sini! ;P 


Minta Ampun *entry terlalu panjang :')


Ok esok awal2 pagi nak pegi wedding jurulatih aku masa kat PLKN dulu. hihihikk ;D tak sabiaq nak jumpa cikgu! doakan perjalanan amy pergi dan balik dengan selamat semua nya . InsyaAllah Aminnn :) 




Freebies : Greeting Words

http://4.bp.blogspot.com/-mUxkHnS5aDQ/Ts-wgMFn0_I/AAAAAAAABfA/yqYIs_29mnA/s1600/Untitled-1.png

http://2.bp.blogspot.com/-TV6WujEld_Q/Ts-wklEcBeI/AAAAAAAABfI/7I5t0HvlOAI/s1600/Untitled-2.png

http://3.bp.blogspot.com/-U46BWkgmBMY/Ts-wt9FqFdI/AAAAAAAABfY/8vcozzez-7k/s1600/Untitled-4.png

http://4.bp.blogspot.com/-UcZI4cjShn0/Ts-wyEZsRjI/AAAAAAAABfg/bgPMGRBDNFM/s1600/Untitled-5.png

http://2.bp.blogspot.com/-Knp0gLWCHkM/Ts-ySKIy4mI/AAAAAAAABfo/oZ2ejc-yfg0/s1600/Untitled-6.png
http://3.bp.blogspot.com/-ItecQGSVgZU/Ts-yWgwI3hI/AAAAAAAABfw/FwQhdGJHel0/s1600/Untitled-7.png
http://2.bp.blogspot.com/-vbzx9chrZxw/Ts-ydZx-ihI/AAAAAAAABf4/3HEFEoj6Zd4/s1600/Untitled-8.png
http://4.bp.blogspot.com/-0g56z6A71Qo/Ts-yhmx3zGI/AAAAAAAABgA/JbDat0p-Sq0/s1600/Untitled-9.png

http://4.bp.blogspot.com/-VT3GOXg3B_A/Ts-zhrS3CsI/AAAAAAAABgQ/2LsGp6PACxk/s1600/Untitled-11.png


http://3.bp.blogspot.com/-Y7b3YlOO8QQ/Ts-zdSKe2sI/AAAAAAAABgI/AeK5KYA3jf0/s1600/Untitled-10.png


http://1.bp.blogspot.com/-oae-gl6qWBg/Ts-zlZi2P_I/AAAAAAAABgY/U8kjrRQxtE4/s1600/Untitled-12.png

http://3.bp.blogspot.com/-89iIwnoqkPA/Ts-zo0kxjWI/AAAAAAAABgg/NRZm7og4T8o/s1600/Untitled-13.png


Typical People :)

Assalamualaikum. Korang ase payah tak kalau ade mood yang jenis terlalu cepat marah dan terlalu cepat sejuk. mean marah tuh macam tak semena mena, ade jek yang tak puas hati dari pandangan mata dia ade jerk salah nya, cuba lah buat ape pun akan tetap salah pada pandangan mata dia. everybody wants happiness nobody wants pain rites ?? kalau boleh hari hari aku nak online mean 24hours aku nak mengadap belog niey, sebab dah sayang sangat asenya dah macam a part of my life! :') tapi macam tak boleh pulak kann. "what make us normal , is knowing that we're not normal" perlu macam niey kerr?? hello!! malam niey sumpah mood aku frequency memang tahap maksimum. Ouch plus benci plus menyampah, aku cuba elakkan rasa itu, tapi aku tak boleh nak buang jauh2 mungkin dah sebati dengan diri aku. Ya Allah kau ampunilah aku hamba mu ini yang sudah bersangka buruk terhadap orang lain! :'( 

Jangan terlalu cepat menghukum orang lain, yess aku pegang kata2 itu, "jangan puji kalau tak kenal,jangan keji kalau tak tahu" mungkin disebabkan aku terlalu mudah memberi maaf  means terlalu cepat sejuk, lembut hati kot aku? ok ignored it =.=' . Jangan terlalu kejam terhadap diri sendiri. Tak salahkan kita memaafkan orang lain :') mudah2an aku berubah! dan kau juga berubah! bukan untuk sesape pun, tapi untuk diri sendiri, tak rugi ape2 pun Aminnn . InsyaAllah :') 


Ok, Bai 



Puss in Boots

Assalamualaikum. Hey! korang dah tengok belum cite niey? Kalau yang dah tengok dan nak tengok lagik boleh ikut tutorial download movie Cik Barbydol niey. Ok kalau belum tengok macam biasa laa aku akan bagi link kat korang nak download cite niey ;D . tapi kualiti cite niey kureng sikit larr biasa lah F.O.C kan. Korang klik jerk gambaq kat bawah niey yerk ;D Ok! hari niey nak dinner nak kat luar. menu ape tak tahu lagik! haihh tak sabiaq nak jumpa kawan sekolah niey, setelah sekian lama tidak bertemu :') Ngindu aih!
Ok selamat maju jaya! 
selamat menonton ;D Ouch! Awesome ♥ 

Jom download movie ♥

Assalamualaikum. Ade lagik tak yang tak tengok cite toyol niey? Alamak!Toyol. euwww ;P ekceli aku tengok ini movie on that date ditayangkan. Ade orang nak belanja gasak jelaa. Ini prinsip aku "Rezeki jangan di tolak, Musuh jangan dicarik" maka disebabkan prinsip sedemikian aku tidak sesekali pernah menolak pelawaan. huahuahua F.O.C kan. sape taknak ;P. Ok kalau korang tak tengok lagik or dah tengok dan nak tengok lagik, kawan aku niey Cik Barbydol ade wat tutorial nak download movie. Hahhh yang niey F.O.C jugak. Hehehe ;D Ok korang boleh klik jek gambaq kat bawah niey yerp. Ok selamat mencoba nohhh ;D
Ok . selamat menonton eyh korang ;D


Sambal Udang Petai ;)

Assalamualakum. sape sini tak makan petai sila angkat tangan! HAHA , hah sape yang angkat tuh sila jangan kawan ngan aku. motif ?? Aku hantu petai derr, petai tu pon kalau nampak aku sure takut. huahuahua =.=' segala jenis masakan yang ade petai mesty menjadik pebret aku aih. Ok sekarang sila telan ayaq liuq memasing, kang tahu2 meleleh jerk, harharhar ;D aku niey kalau boleh hari hari nak tibai petai, tapi kesian pulak kat mak aku, dia tak makan petai tapi dia pulak yang kena masak untuk aku (nak masak sendiri memang tak lah!) =.=' dan aku niey ade jugak berperikemanusian laa, tak laa kejam mana, nak tahu sebab ape?? toilet kita akan mengeluarkan *Bau yang harum semerbak, umpama seratus tangkai bunga tahi ayam! atau lebih dari itu, aku yang sedap2 tibai petai tu kenapa orang lain pulak yang kena tanggung kann ?? Paham dak maksud aku ?? Hehe tak paham lewttew ;D

Ouch sumpah aku tak tahan laa, tibai ngan nasi panas2 pun sodap niey! ;P

Kalau korang ade resepi sambal udang petai yang best2 niey, boleh share dengan aku, setiap kali aku masak sambal udang petai niey serius! rasanya tak pernah samaa, huahuahua , sendiri yang nak mencekik gasak jelaa dah aku sorang jerk yang makan =.=' . Layan jelaa gambaq uhh, esok pagi nak suh mama cari kan petai, sumpah aku tak tahan dah nie. ;P

Syukur Alhamdulillah ku panjatkan Pada Illahi , atas kemenangan #Harimau Muda, aku BANGGA jadik rakyat Malaysia, Terima Kasih sebab buat tekak aku jadik sakit. Huwaaaa :') 




Wajah Kesayangan Hamba ♥

Assalamualaikum . tajuk entry sangat laa sadis kann . Ok! sume niey di rancang dalam keadaan tempur tanpa senjata actually memang last minute punye planning . memang eksaited abes ler . yes! after lunch , sesi meng-make-over! kan diri , hihikk , aku cam biasa laa cool jerk , taknak larr terlalu vouge-vass-meletops takk hengat! aku dok kat tepi mengusha laa dorang dok tempek2 bulu mata bagai , dok tonyoh blusher sambil naik2 kan pipi yang *bam bam uhh , hahakk .

Ok kononnye bersiap cepat n bergegas ke tempat yang nak di tuju tu . kononnya laa . boleh lepak lama2 sikit . bole snap gambaq beribu riban . dalam kul 1 lebih sampai dah destinasi . perghhh matahari memang tengah shiokk laa dok atas kepala . terus pegi kaunter nak beli tiket . Laaa! hari niey hari jumaat kann ?? kul 3 baru boleh pergi seberang . tudiaaa bapak lama punya awai sampai , amek kau! hahakk . dah tu sume macam nak bengang laa kan! tapi dah alang2 datang gasak jerk mana2 tempat yang ade dulu. Ok tamo membebel panjang2 lebor . jom kiter breakfast dengan gambaq kat bawah niey yerp :)

Ok yang baju kaler *blue uhh Ayu gangs blogger aku jugak! dia laa yang paling eksaited tak hengat , hihihi . ape ape pon kamu comel beb!  :P

ok yang paling kiri sekali tuh nama dia Scha fyna dan yang paling kanan tuh Melisa , derang niey geng masa aku praktikal :D



*yuhuuuu dapat jugak ke seberang! tapi sejam jerkk :')

*gitar itu hanyalah hiasan semata2 , memang tader kena mengena ngan aku langsung lah! HAHA :P

i will miss u korang nanti *sila percaya kata kata aku! HAHA :')

p/s : sorry entry kali niey penuh dengan gambaq! mintak ampun :')

Ok . Terima Kasih :D



Kesukaan :)

Hari niey tak nak membebel macam makk nenek , sebab keadaan kesihatan aku takk begitu mengizinkan , almost 4 weeks aku bleeding , at the same time sedih sangat , sebab pergerakkan aku sangatlah terbatas , takk putus putus doa ku panjat kann agar di beri kesihatan tubuh badan . Aaminn :) . Oke aku dok godek godek google tadi jumpa pulak gambaq gambaq kat bawah niey , aku merasakan sangatlah cantik , pada pandangan mata aku , korang ? mungkin , SERIUS perut sakit sangat , bagai di cucuk cucuk dengan besi karat , YA Allah! :'(


Amalan yang baik itu takkan sekali-kali disiakan oleh Allah. Bahkan yang terdetik di sudut hati kita juga tak pernah terlepas daripada pandangan Allah SWT. Biarlah Allah yang menilai kebaikan kita dan memberikan ganjaran di akhirat. 
Kelak :)




Typical People :)

Grrr >.< I'm back people! Oke sumpah poyos! huahua

Typical People ? Commoners ? Haaaa what I means is :
Apaa yang korang boley tengok every single day . you know as in "biasa laa tuh" huahua . and this post totally TAK MENGUTUK ANYONE . coz honestly , aku pun terasa banyak , grrr >.< kejammm nya , kutuk diri sendiri .

Oke scroll down!

Those Who love label .
Beb! cukup cukup laa melebel sesuka hati . Takk puas hati ape lagik ngan sume orang ?

Si A : OMG nokk!! , u just have to see SI POLAN new hair . Its like korean's style but wait . NO!! its not cute *faint*
Si B : Alamak!! mamat tu dowhh , speaking wehh huahua . Bajet hot! pandai speaking! konon macam mat saleh! perasaan cantik bulu dada kembang!! =.='

Copycats vs Idols
Oke! now benda niey pon jadik topik. Copycats or mencontohi ? huahua . I get it the whole copy whats hot on tumblr! twitter! facebook! myspace blalalala~~ , dikira macam mencontohi laa kann ? Tapi kalau amek gambaq mulut macam ikan todakk , mata pejam dua dua sekali -_-' , buat peace sambil tangan tunjuk kat lubang hidung!! ^_^v . tunjuk nombor 10 . Kot nak tiruu sejibik ?? Buat lahh benda lain sikit . So copycats does exists :) To those whoe were copied , jangan nak bangga sangat lahh kan .
Oke! maybe u guys should be proud.

Question .
Si samdul : Hi awak!
empunya diri : Ouhh Haii 
Si samdul : Ngah wat per tuh ?
empunya diri : ngah basuh beca jiran kot! On9 laa!! >.<
Si samdul : Baruu Online ?
empunya diri : Huahua dahh lame , since last year lagik ON takk pernah OFF , tu PC macam nak terbakar keluar asap shisha strawberry flavour lagik! =.='
Si samdul : Name ape niey ?
empunya diri : buta huruf ekk takk reti baca nama fb aku ?
Si samdul : umur ?
empunya diri : I have my about meeeee pleaseee , Ouchh God!! 

Huahuahua , niey bukan nak mengutukk , but i sincerely LIKE those questions . At least they ask kann ? Dari yang dok reply : 
Ouchh oke! *aku yang terasa 

Oke enough! Huahua beb! please understand all of the above ARE NOT SPECIFIC TO ANYBODY . So if terasa or whatsoever , I'm soory but I just wrote what I think everyone should know and yess posting kali niey . AKU PUN TERASA DALAM GILAA WEYHH ( makan dalam ) hihiikk :)

Biar laa orang nak cakap bahasa apa pun , at least it doesn't bother u rite ? and Yesss! I know kita patut bangga dengan bahasa ibunda tapi sometimes nak speaking boleh kan ? n aku rase takk salah pun if kita nak speaking bagai , kat skola pun de blaja english education kannn , kalau takk boley , okeyyy fineee!!! =.=' . Cakap lah ape korang nak , yang dok cemar kan Bahasa Melayu cakap seruperw takkderw huruwf A kat keyboard tuerw kowrang takk kuwtukk puwlawk eyh ? *seriously he so damn cute , euwww! :P


Beribu Sesalan

Persahabatan itu umpama pensil warna . Aku perlukan sekeping kanvas untuk melakari sesuatu atasnya . 

Bukan mudah untuk kita bergaul dengan seseorang pada mulanya . Masing masing masih kekok dengan environment baru tapi bila dah jumpa geng . Mulalah , mulut jadik macam bertih jagung . Susah betoi nak berhenti cakap =.='

Tapi korang tahu kann ? kawan boleh jadik lawan dan lawan boleh jadik kawan kita . pelik takk ? But the fact yang korang kena tahu manusia niey ade macam macam kerenah . Ade yang baik , ade yang jahat . Memang kita disuruh untuk berbaik sangka dengan semua orang . tapi bile orang dah wat dajal dekat kita ? mesti korang terfikir nak balas balik dajal tuh kann ? well , same goes to me . But in a certain situation , it is better to remain silence as "kadang kadang diam itu lebih baik dari meranapkan hubungan silaturrahim sesama kita ^_^ 

Kenapa aku cakap macam tu ? well , selalunya the person that always get closed to me suka suka cakap belakang aku . suka sangat kritik aku kaw kaw punyer! suka sangat buat aku down dengan diri aku . But at the end of the day , they tend to make a fake smile towards me . Bajet innocent bagai . It was totally sucks . By the way , kita haruss ade kekuatan yang semaksima yang bolehh untuk melawan perasaan ini . bukan mudah untuk atasi semua niey . Aku pernah menistiskan air mata kerana seorang kawan baik and trust me! , aku takkan menangis lagik! merengek umpama orang gile =.='

p/s : Kau tikam belakang aku guna pisau gillette pon aku tak kesah ler derr!! It was just the fact yang takk boleh nak di nafikan lagik! :)

Ok bhai . Lebiu :D



YES!!! 500


Assalamualaikum!!! ello eblibadi , hado sehat kahh ? hihihikk , nada melankolid sungguh , but i'm hepi now! wahhh megah kau nokk berkata-kata begitu! well see see TAJUK entry aku tuh ! hahahkk .



Masih kah kau hengat?? PICIT SINI

Wajah kesayangan hamba. ehehe TEKAN SINI

Kenangan mengusik kalbu hihihikk Proottt SINI


Nah! nak habaq mai , belog wa dah #500 followers! ko hado ? hungahhungah kecoh takk terkawal sungguh macam babun yang baru kuar dari petting zoo lost world! jangan laa nk kecoh kau! aku lempang lelaju nanti baru taw! 


Ouhhhh , sungguh Awesome korang! hihi , see bukti di atas , aku tanok membebel macam mak nenek , sebab aku takk suke kena bebel . bluewerrk!! :P

Ok Bhai 

:D



Tutorial Best ♥

Semua mengidam belog omey omey cam belog akuu kan , hehe perah santan betol aku niey , para para sakura sekalian alam tuk information korang laa kann  aku niey tak hebakk mane laa nak wat tuto untuk korang yang tersayang! kalau design sendrik uhh bole arr sikit skit , kadang uhh tak jadik jugak! hahahakk ^_~ . Oke! oke! meh aku kongsi kann link blogger hebakk yang ade TUTORIAL omey omey , hihikk ;)

Tanpa membuang masa aku mengumumkan ketibaan para para bloggers hebakk , hihihikkk *wink wink


Tudiaaaaaa . omey omey takk belog depa niey ? huehuehue ;)
Okee , ini jerk blogg yang sempat aku stalker! *nanti blogwalking lagik jumpa blog yang omey omey dan pastinyer tuto yang hebakk! , amy update lagik yer wahai para para sakura sekalian alamm , hihihikk ^_~

SELAMAT MAJUU JAYA , yiiihakkk!! hahahakk ^_~

Ok Bhai 

:D


Sekilas pandang ♥


Di luar sedar kita sudah pun sampai ke penghujung tahun kan! kan2 ? menjadik kelaziman , setiap kali muncul tahun baru , tersembur2 azam tahun baruu kan! memacam yang di azam kan! zam2 alaa kazam , ngeh3 grrr >.<

sepanjang tahun yang berlalu , ape yang kita dengar ? ape yang kita lihat ?? pelbagai peristiwa bukan ? takk kira laa ape ape pun yang berlaku , manis mahupun pahit . jika kita kenang kembali , setiap apa yang berlaku pasti punya hikmah di sebaliknya , aku redha! aku pasrah! semogaa aku menjadik orang yang lebih tabah! di kemudian hari . InsyaAllah . 

Aku sayang both of u , 
SITI NUR'AISHAH BT HASHIM + NURUL HUSNA BT JOHARI
Sesuatu yang baik itu perlulah dijadikan teladan dan yang buruk dijadikan sempadan agar ia TAK MUNGKIN berulang lagik!




Bukan nak marah, tapi S A Y A N G

Bukan nak marah tapi sekadar menceriakan suasana kita bersama kann2? aku tahu mesti korang2 pun jua alami ape yang aku alami . hurmm nak kata benda niey terlalu serius tak laa kott . kemungkinan sesetengah akan anggap niey soal yang sangat lah remeh + temeh! , takk peduli pun hal ini . sape lahh pulak aku niey dalam bab2 nak menegur kann . ingin aku tegaskan! hanyalah renungan dan sedikit rase kekecewaan dari aku , cehwahhh . hihii ^_~ ta buley blah ayatt aku . kuikui 

Tapi secara jujurnya dari hati aku yang kanak2 ribena niey . aku sedey auw! kenapa laa sampai nak wat cam gitu! banyak lagik cara lainn dik oii . opss! bukan dengan cara itu . kite menipu orang lain , seolah olah kite menipu diri kita sendiri taw! aduhhhh , jangan di buat gitu lagik yerk! tamo! tamo! babap nanti baru taw! grrr >.< .

*antaranya! grrr >.<

*biler tengok sini! aik ?? taderr pon , tipah tertipu bang!! grrr >.<

Seriously banyak lagik cara lain .*bukanlah dengan cara di atas yerp! adik2 sekalian , korang boleh dapat kan tips2 yang power meletops kat beloger2 meletops kat bawah niey! kat bawah niey aku ade senaraikan link beloger yang kongsikan tips untuk korang cam ner laa nak UP kan FOLLOWERS!





Okayyy!! SELAMAT MAJU JAYA!! ( untuk aku jugak! ) kuikuikui 


ku gagahkan jua

pucat lesu satu tubuh badan aku . nope feeling well laa . aishh  demam + batuk + flu yang kaler ijau err . apakan daya . terima jua . suratan atau kebetulan . erghhh ape aku merepek niey . aku gagahkan jua jari jari aku niey menaip henrty untuk malam niey . bertemankan perut yang berkeroncong . kepala yang pening bagai di hentak batu yang sangat besar gggrrr >.< dan mulut yang sangat sangat lahh pahit! pahit! -_-'

bangun pepagi sarapan dengan blog dulu . then mandi manda terus ke klinik untuk ambil MC . sampai2 alamak! tutup plak! . klinik tuh rayer lagik kot . huehuehue . oke! dont waste time next klinik! perghhhhh tuhdiaaaa bapak ramai nyer orang sakit . memang musim sakit ker niey ? huwaaaaaaaa . pukul bape nak balik cam niey ?? kalau cam tuh punyer ramai . adesss . aku niey dah memang tak larat nak tunggu lelame cam niey . benda yang paling aku tak suke skalik ialah "menunggu" orang tunggu aku takpe! aku tunggu orang tak ley . huahuahua >.< . 

Aku berimankan kesabaran dan mengambil keputusan untuk tunggu . ok! sampai nama aku di panggil . aku time demam memang suke wat muka sedih! huwhuhuehue . sume orang akan terpedaya ngan tipu helah aku! ngek! aku demam arr ne ade memain! cik "nur aimi farhana" perhhhggg name penuh die panggil . asal tak ngan binti skali . sempat lagik uhh bermonolog . dah masuk bilik doc uhh . cam biase ar . grrr >.< . sakit ape?? errr demam! biler kena ? baru semalam! batuk ade ?? selsema ade ?? ade ade! aku pon angguk2 kepala . tanda mengiyakan . 

errrr doc saya punyer period tak stabil sebelum niey . lame sangat tak datang . tapi skang biler dah datang 3 minggu non-stop . oke oke doc akan kasi kamu ubat stabilkan hormon . kalau masih bleeding datang sini balik . kita scan oke! errr syaki fibroid ? what fibroid ? errrr de sesape tahu pasal fibroid niey ? sound seriously ? bahaya kerr ?


bagi mengakhiri perbualan aku ngan doc uhh . sempat lagik doc uhh ngusik aku! nak cucuk takk ? grrrr >.< tak pe lahh . aku pun cepat cepat bangun ! terima kasih doctor dan kuar! huehuehue :P

Cuak arr aku . ggrrr >.< .

Ya Allah! kau berikanlah aku kesihatan tubuh badan . Aaminn 



meet f r i e n d ♥


selamat malam . lelaju kan aku hupdate . pecut 180 km/j . huahuahua . wa engat nuk hupdate esok jeee . tapi tangan wa niey tak tahan sangat dah hehe! 

okee okee meh nak cite . hari jumaat tanggal 4 november 2011 . aku dah deal ngan sorang kawan aku niey . die niey kawan baik aku mase kat PLKN . huahua baik ker aku ngan die ?? . argghh gasak jerk . lepaih jerk tamat latihan terus tak jumpe dah . last 2008 . aku niey cuba jugak jejak kasih . hihi . akhirnyer aku jumpe acc efbee die . punyer laa sonok . ase nuk gtaw jerk satu dunia aku jumpe efbee die . ade pehal tah aku niey kecoh semacam jerk . huhu . yess!! aku berjaya jugak jumpe . setalah sekian lame mencarik! tau2 dah jadik polis dah dak niey . ngeh3 
huahuahua . gamba niey di ambil secara tempur tanpa senjata . ngeh3 . apis sori aku upload kat sini . ehehe . kalau die tahu niey mau kena pancung aku niey . memang payah nak tengok gambaq dak niey! muahaha . beb!! rindu ar nuk gadoh ngan ko! kehkehkeh . 

huahuahua . hari niey aku jumpe mamat sengal ubi niey . adoyyy . dok 5 minit jerk ngan dak niey memang bole pitam wooo . kehkehkeh . kecoh tak terkawal betoi . die niey pon kawan aku mase kat PLKN dulu . satu kompeni ngan aku . kompeni ALPHA . hihi . pakcik!! tenkiu belanja tadik , len kali ley lepaking sesame lagik yerk . ^_~

huahuaua . thanks anda berdua . sudi jumpe aku!!
dah 3 tahun tak jumpa . AKHIRNYA

nuk jugaks! hikss -_-''


ok bai . 


 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana