Beribu Sesalan

Persahabatan itu umpama pensil warna . Aku perlukan sekeping kanvas untuk melakari sesuatu atasnya . 

Bukan mudah untuk kita bergaul dengan seseorang pada mulanya . Masing masing masih kekok dengan environment baru tapi bila dah jumpa geng . Mulalah , mulut jadik macam bertih jagung . Susah betoi nak berhenti cakap =.='

Tapi korang tahu kann ? kawan boleh jadik lawan dan lawan boleh jadik kawan kita . pelik takk ? But the fact yang korang kena tahu manusia niey ade macam macam kerenah . Ade yang baik , ade yang jahat . Memang kita disuruh untuk berbaik sangka dengan semua orang . tapi bile orang dah wat dajal dekat kita ? mesti korang terfikir nak balas balik dajal tuh kann ? well , same goes to me . But in a certain situation , it is better to remain silence as "kadang kadang diam itu lebih baik dari meranapkan hubungan silaturrahim sesama kita ^_^ 

Kenapa aku cakap macam tu ? well , selalunya the person that always get closed to me suka suka cakap belakang aku . suka sangat kritik aku kaw kaw punyer! suka sangat buat aku down dengan diri aku . But at the end of the day , they tend to make a fake smile towards me . Bajet innocent bagai . It was totally sucks . By the way , kita haruss ade kekuatan yang semaksima yang bolehh untuk melawan perasaan ini . bukan mudah untuk atasi semua niey . Aku pernah menistiskan air mata kerana seorang kawan baik and trust me! , aku takkan menangis lagik! merengek umpama orang gile =.='

p/s : Kau tikam belakang aku guna pisau gillette pon aku tak kesah ler derr!! It was just the fact yang takk boleh nak di nafikan lagik! :)

Ok bhai . Lebiu :D



 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana