BFF wedding ♥


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

whoaaa , walaupun begitu berat mata niey , aku tetap nak update jugak , sebab dah begitu lama peram entry lama tu , kesian2! ape laa yang aku sibukkan pun entah ler , sibuk mengejar cinta kot =.=' cinta yang takkan mungkin jadik kenyataan dia alam realiti , mungkin menjadik impian di alam khayalan :') .Tanggal 18 Disember hari persandingan salah seorang sahabat aku , merangkap selaku BFF aku . Eryn my BFF :) . lagik sorang sahabat aku menamatkan zaman solo nya , dan aku juga akan terus fobia dengan soklan , "amy ko biler lagik ?? =.='

Ini antara gambaq2 yang sempat aku rompak , sebab aku rushing sangat . aku kan antara orang yang paling sibuk dalam dunia :D (sedey takk dapek tangkap gambaq ngan pengantin , sebab aku busy dating :D )


cetusan ilham dari bonda pengantin perempuan , *hasil tangan bonda pengantin perempuan , Ouch Ohsem :D 


kamar tidur , but simple and nice sangat , macam aku lerr tak suke terlalu crowded sangat :) macam niey OK!


*ini antara yang turut serta menyibuks =.='


okay , niey laa pengantin nyer Zariana a.k.a eryn :) 

seronok bila tengok kawan2 seperjuangan , kawan2 sehingusan dah jadik isteri orang . aku pun ase macam nak jerkk kann , tapi 1001 soklan akan bermain di benak fikiran aku , sanggupkah aku ? apakah aku ? mengapakah aku ? dimanakah aku ? kenapakah aku ? siapakah ? siapakah ? hahaha jeng3 >_< grrr *nada bunyi nyer memang dah gatal sangat aku niey kann :P 


pengantin kat luaq tengah makan , kita orang ape lagik conquer laa itu pelamin hehekk :D
this is cik Sara , merangkap jiran sebelah umah aku , dia happening , ramah + tamah = 


walaupun nikmat yang kita dapat tu sedikit tapi disusuli dengan penuh rasa kesyukuran , nanti Allah akan tambah lagi nikmat pada kita . kerana darjat org yang bersyukur adalah tinggi disisi Allah :) 



BFF days out ♥


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

kawan boleh jadik lawan dan lawan boleh jadik kawan kita . pelik takk ? sewaktu ketika dulu aku pernah gaduh teruk dengan BFF aku niey , yang shawl kaler ijau tuh , trust me! aku takkmauu dah benda tuh berulang kembali , sangat perit! cehhwahhh , masa kat kolej kita orang memang rapat sangat2 >_< , pegi makan kat cafeteria sama2 , ponteng kuliah sama2 =.=' , pegi ngorat lecturer sama2 , abang2 tukang kebun pon gasak kita orang kacau! hihihihi , makcik2 tukang sapu tu pun kalau nampak kita orang cepat2 larik nyorok belakang almari , takut kena cucuk pinggang ngan kita orang , sebab makcik tu melatah! hahahakk , sian makcik tuh , sian jugak BFF aku , dia tak dak geng dah nak kacau makcik tuh , sebab aku next sem akan berhijrah ke kolej yang baruu! euwww baru kerr ?? nak tahu aku tukaq kolej mana nanti aku ceritakan di entry yang akan datang nohhh :D kat kolej lecturer pon dah naik rimas asyik berkepit jerk dua orang niey! kita orang niey ade jerk nak bahan orang , hehehe skang dah tobat dahh , skang dah tak nakal dah! nak serius study sebab dah sem last , grrr >_<  mintakk ampunn bukk :') 


hehe!! cik so'berry merah yang depan sekalik , Aishah hashim , isme Aimi Farhana 

Selepas beberapa bulan tak berjumpa di sebabkan pergaduhan tersebut angkara anasir2 jahat niey , dengan izin Allah akhirnya kita orang bersatu kembali! itulah namanya ukhwah yang sejati , InsyaAllah, Aaaminnn :) aku sangat sayang akan persahabatan ini , aku akan pegang kata2 niey sampai bila2 punn Sesuatu yang baik itu perlulah dijadikan teladan dan yang buruk dijadikan sempadan agar ia TAK MUNGKIN berulang lagik! :')




*model iklan ubat gigi tidak berbayar =.='


kemain eksaited lagik, kalau kat kolej celah mana yang kita orang tak tangkap gambor everytime! , buat ape pun pasti bergambo , sampai nak jawab ujian pun tangkap gambo jawapan =.=' inilah padahnya :P




So , Itu sahaja .

K Terima Kasih , Bhai 

Tuhan tolong lembutkan hati dia ,
Untuk terima ku seadanya ,
Kerna ku tak sanggup !
Kerna ku tak mampu !
Hidup tanpa dia di sisi ku

Family Days Out ♥


بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

cuti sekolah dah lama bermula , dah nak berakhir pun , but break sem aku baru nak start hihihi i'm so so heaven hoke! cuti sebulan jerk pon, kalau boleh ditopup cuti tuh , memang aku topup dah , sudah menjadik kelaziman nya setiap kali hujung tahun tiba , dan menjadik kewajiban untuk abah dan mama bawak aku dan adik yang kanak kanak ribena niey bersiar siar , menikmati kehijaun keindahan ciptaan illahi ini , oke semalam abah dan mama bawak aku dan adik pergi zoo taiping! jumpa kawan kawan lama , dah berapa abad tak jumpa , di sebabkan masing2 busy dengan komitmen masing , ouchh!! kebetulan semuanya cuti semalam , tudiaaa kemainn eksaited aku , dah lama tak jumpa sahabat handai dan taulan niey =.=' yeay2!!



tengok muka eksaited dua beradik niey ! takk sabaq letteew :D


perbezaan umur aku dan adik 14 tahunn :D sangat -------> jauhh 


ILY ma  , jyeahhhh mama memang rawk!! 


isme! Nur Aimi Farhana 


tudiaaaa , pabila berjumpa sahabat lama , sangat mesra , malah disambut kedatangan aku dan adik dengan senyuman yang sungguh lebaq sekali , wiwiwi :D 


*antara yang bermastautin tetap disini , tanpa mempedulikan sesiapa punn 

kugagahkan jua langkah kaki , bak kata mama aku kita tawaf zoo taiping niey , exercise sikit kaki tuhh =.='

So , itu sahaja untuk setakat niey! mata dah terlalu ngantokk masa untuk titonn :D 


p/s : to my lulubely BFF thanx belanja makan n karokkk!! jyeahhhh kamu rawkk!! kepada yang tersayang thanx teman tadi :') 





Jangan Menangis Sayangg ♥


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


okey , entry niey sambungan dari ENTRY NIEY , ok jumaat yang lepas  mengikut perancangan awal nak pegi bermalam di Teluk Batik, Lumut, tapi disebabkan masing2 kekurangan fulus , dan berfikir secara waras , kita orang mengambil keputusan untuk tawaf Jusco Kinta City aje laa, mengisi dan memanfaatkan detik2 terakhir bersama :'( , oke sampai2 jerk terus pi serbu kaunter nak beli tiket wayang dulu , OMBAK RINDU =.=' , perut pon ase lapaq sangat aih , jom pi tibai Johnny's, 


hoke , sodapp jugak laah ;D


tudiaaaa muka gelojoh aku , sedutt kemain , huahuahua Pineapple juice best! masamm 

dah completed bab perut , rase nak melalak pulak , sebab Ombak Rindu start pukul 2.30 , takkan nak melangut jerk tunggu busan aih, melalak lepaih tension pon sodap gak niey , gasakk jelaa , hihihi ;P , nyanyi sampai tak hengat dunia , tengok2 jam dah 2.40 , gile kelam kabut larik kejar panggung , kahkahkah , memang kelakar waktu niey , oke jangan tanya aku pasal cite Ombak Rindu , sebab aku taknak pertikai kan ape2 tentang cite niey , kalau korang nak tahu tengok sendiri hoke!! , ranting aku boleh bagik dari «««««  aku bagi ««« jelaa =.=' 


niey laa geng praktikal aku , Melisa , Shafeena ;)


so , itu jerk , k Bai 



Thanks For Everything ♥


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Ok untuk korang sedia maklum aku dah habis praktikal , sepatutnya aku kena extend lagik seminggu , tapi Cik Barbydol kata takpe laa dia bagi aku tamat latihan industri aku sekali ngan kawan aku duorang niey , derang study kat Poli Ungku Omar, derang start praktikal seminggu lebih awal dari aku, tapi aku habis sesame ngan derang, hurayyyyyy! THE END, yes! setiap pertemuan pasti ade perpisahan, memang itulah lah lumrah nya dalam kehidupan, hampir 6 bulan kita orang bersama, bercampur baur perasaan, banyak jugak kenangan aku dengan derang niey :')













Melisa , Fyna , Ayu , Amy * gambaq terakhir bersama :'(


mesti aku rindu nak gelak kuat2 ngan korang nanti ?? huhu :'(


*kalau Mel , Ayu or Fyna baca lerr =.=' 

Terima Kasih banyak sebab sudi jadik sahabat pada diri aku, Aku nak mintak Maaf banyak2 kat korang yerk , dari hujung kaki hingga hujung rambut , seandainya yang tak elok tuh datang nye dari diri aku , dan yang baik itu datang dari Allah s.w.t , susah senang dah banyak kita lalui bersama , huhu takk mau bebel panjang2 sebenaqnyer sedih sangat :'( , moga kita panjang umoq kita jumpa lagik nohhh :) InsyaAllah , Aaminn 

Redha tu kena IKHLAS , Pasrah tu kena MENYERAH ♥



Ok , Terima Kasih ,  Bai

p/s : baca sambil dihayati dengan lagu :)

♥_♥


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Korang pernah ade rasa menyampah tak kat someone? penah ade rasa sakit hati takk kat someone? mesti ade punya kan, kalau takde tak normal laa korang kan, kalau tader perasaan tuh paranormal laa korang, wiwiwi ;D ok tak mau spoil di pagik hari, nak share ngan korang gambaq2 yang aku jumpa bila men-google tadi.


♥_♥ 






Allah sentiasa beri GANJARAN pada manusia yang bersabar , memang kalau kita sabar hari ni . mungkin Dia bukan bagi esok , bukan lusa , bukan minggu depan , tapi PASTI ada , dan bila kita mula rasa KEMANISAN . jangan lupa BERSYUKUR atas ganjaran yang diberikan . 




Ikhlas kan Hati ♥


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

korang salu dengar kan cinta tiga segi?? kalau berkawan tiga segi penah dengar jugak takk?? arghhh tak kisah laa berapa segi pun kan, paling utama sekali berkawan biar ikhlas nohh, motif? aku sebenarnya bukan nyer nak cerita pasal KAWAN, sumpah aku sangat penat berkawan, yess kawan sangat perlu disisi kita walau dalam apa jua situasi nya , bak kata kawan kawan aku, kawan nak huha huha senang nak carik, kawan nak nangis sekali pun senang nak carik jugak! tapi dalam hati?? tak sape pon tahu kan, jadik! LU PIKIR LAH SENDIRI, TAPI bukan program realiti, tapi ini lah realitinya. 


korang sayang belog korang? ape tujuan korang berblog? ape kejadahnya blogwalking niey sume? MARAH aku tanya cam tuh? tudiaaaa mula dah! mula dah! 

gunakan hak BERFIKIR sebelum hak BERSUARA sebab manusia lani semua pura2 DENGAR, telan tapi tak HADAM :P


Oke, Selamat Malam , Selamat Beramal , Renung2 kan lahh , jangan sampai termenung wiwiwiwi ;P 



 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana