Taman Botani Ipoh Perak :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Walaupun duit memasingg takdak dalam poket , tapi hati kanak-kanak ribena tetap melonjak-lonjak nak kuaq berjalannn , sakann kenn! padahal poket kering , ade pehal bawak sky juice dari umah sudehhh kekeke , ini lah akibat nyer bila tak boleh melekat kat umah , seriously aku sehari duk umah rase macam nak gile tawww , setengah orang tuw time cuti laa nak rehat² kann , tapi bagi aku tuww sume takk! , bagi aku time² gini laa aku nak spend time kuaq bersama kawan terchentaa kuuu gitewwww ;P , peganglah prinsip ini walaupun poket kosong , hati mesty mauuu happy selalu maaaaa ;D 


wif Datin Sri Ain my sayanggggggg ;D (gambaq fake gilo huahuahua ) =.='


kelassss kauu jahhhh , planning asal nak baring² posing alaaaa² hidustann tuww , tapi tak kesampaian , ramai sangat orang semalam >_< grrr 


akuuuuu mahu terbangg! kekeke , memang takkan naik laa kalau aku terbang kikiki =.='

aahaha , nampak ker aku yang besor kat tengah² tuwww ;D


Cinta bukan mengajar kita jadi lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. 
Cinta bukan mengajar kita menghina diri, tetapi menghembuskan kejayaan..
Cinta bukan pelemah semangat, tetapi membangkitkannya. 
Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, 
Kepada orang yang masih percaya walau pun telah dikhianati...
Kepada yang ingin dicintai walaupun telah disakiti....dan
Kepada mereka yang mempunyai keberanian serta keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan yang telah pudar...


 p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 

Selamat Pengantin Baru to Kaka Fairus & Abang Anas ♥


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Kompang dipalu pengantin baru ,
Duduk bersanding tersipu malu ,
Kompang dipalu pengantin malu ,
Moga bahagia ke anak cucu ,

Kami doakan moga bahagia ,
Selamat sejahtera hingga akhir zaman :)


Selamat Pengantin Baru to Kaka Fairus dan Abang Anas


see , update lagik pasal wedding kann , kali niey lain sikit , sebab nyer ! ini wedding my future kakak ipar laa korangg , ahahksss giteww ;D bertemakan kaler cokelat! baju aku tuww tak ikot tema pon , tetibe rase nak pakai baju kaler tuww , jadik laahh ade laa sikit² cokelat kuikuikui ;P , biasalah aku kemana sahaja wif BFF laaa iaitu Datin Sri Ain kekeke, Datin Sri Ain niey gilo bergambaq , same goes like me! thats why laa kemana sahaja pasty bersama hoke! ;D sebab i nak make sure kat galaxy tab dia tuww fully gambaq akuu kikiki ;P


bawak larik sat my buah hati , suh dia snap pic dua model tak berbayaq niey , kekeke ;P


pulunnn ! aahahaha , abes sume celah kiteorang conquer , pengantin turun jekkk kita orang serbuuuu terus itu pelamin ;P


this is kak fairus , my kakak sayanggggg ;D


ini cik awin ruslan , my sayangggg 


is me Aimi Farhana 


p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 

Pergi tutti frutti dgn Cik Barbydol :)


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Inilahh antara wajah yang akan selalu n senantiasa menghiasi belog aku , kikiki , sebab nyer cik ayu niey BFF sayeeee , dahh lama kite orang tak dating sesame! last jumpa cik ayu , time dia teman aku pi Gerik ri tuwww , pas tuww tak jumpa dah! dengan izin Allah dan kesungguhan kami berdua akhirnya berjaya jugak kiteorang tembuss kuar umah memasingg aaahahaha , almaklumlah kita orang niey di kawal ketat oleh orang tersayangg , aaahaakksss ;P 


aaahaha , mata cepet dua² niey! >_<

kalau kat ipoh niey ade dua jerk franchise tutti frutti niey , yang paling dekat ngan umah akuu kat De' garden tuww laaa , lagik satu kat sebelah Mc'd medan gopeng jauhhh sikit , yang dekat de'garden tuww shop lot jek , tapi hokee laaa , malas nak pi jauh² tadi hihihi :')


hoke tak kite orang hiass , kekeke :')



amy pilih flavour chocolate dan Orange , masam lerr , sebab orange kaan ! >_<  masammmm sangatt ;)




hari ini berbicara tentang cinta . hari esok tiada rasa .
hari ini berjanji setia . hari esok tiada suara .
hari ini dia milikmu . hari esok pasti belum tentu !
yang PASTI , rahsia JODOH kita d tgn DIA ~ 



p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 

Jom pergi wedding :)


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Asyik pergi kenduri orang lainn jerk kawen , dah bile lagik nak kenduri kawen diri sendiri , aahahha , gatai! belajo pon takk abes lagik , kunun! berangann laahh aku sensorangg hihikkhikk :') , oke hari niey aku ditemani oleh BFF tersayangggg iaitu puan Ain pergi ke Sungai Siput bagi menghadiri sebuah majlis perkahwinan kawan sayaaa , Kaka Awin cayangggg dan Abang Wan  , kaka awin niey kawan sekerja aku , masa aku keja kat Yamaha duluuu , satu department , abang wan niey pon sama keja kat yamaha jugakkk ! since 2008 aku kenal dorang niey , cuweeett kan derangg niey! nak macam niey jugakkk *JELESSS :')

aaahahaha , cibuk jerk kann yang baju itam belakang tuwww , tengok tuww muka jelesss lettewww :')

Banyak wooo kenduri kawennn , aku sangatt suke pergi wedding niey , 1st expactation bile pergi wedding opkoz laaa aku nak tengokk pengantinya duluuuu kennn , siapakah pasangannya? adakah aku mengenalinya , kalauu kenal mesty jadik bahan gossip aku ngan mama , ehehehe :') , 2nd nakk tengok pelamin! cantik takk?? , superb ohsem takk?? , ketigaa mesty menyibuk nak masukkk bilik pengantin nak tengok cane laa derang hias bilik tuwwww , pas tuww dah penat melawat sumeee , perut pon dah berbunyik , stlekan bab makannn pulak hehe! aku memang cam niey! sorryy yer kawan² kalau ade yang tak senang dengan cara aku niey =.=' MAAFKAN SAYA :')



oke! niey laa BFF akuuu Puan Sri Nor Ain! cayanggggg kamuuuu


sayee cayanggg tawan cayeeee 


okeee , ini adalah sebahagian barang hantaran dari sebelah pihak laki dan sebelah pihak perempuan! *tak tau yang ane dari laki dan yang ane dari perempuan -.-'

aaaahaha , BERANGAN kann aku sensorang! Sedihhhhhh!! :'(

Okee , so itu sahaja setakat niey , NEXT wedding nanti amy share ngan koranggg k , jikalau berkesempatannn :) aku akan usahakan jugak! jyeahhhhhh >_<

Adakala kita perlu MENANGIS agar kita tahu hidup ini bkn sekadar KETAWA .
Adakala kita perlu KETAWA agar kita tahu MAHALNYA nilai airmata .
Syukurlah kiranya ada yang menyakitimu ,
kerana dia mengajarmu erti TABAH .
Syukurlah kiranya ada yang tidak mempedulikanmu ,
kerana dia mengajarmu erti BERDIKARI .
Syukurlah jika ada yang menjatuhkanmu ,
kerana dia menghebatkanmu untuk BANGUN LAGI ♥ 


p/s : Takk sabiaq nak tunggu wedding my future kaka ipar 28 Januari nantiiii  



Sayanggggggg Kolej! :)


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


kawan² sekalian alaaamm semesta ini laahh kolej baruuuu sayaaaaaaaaaaaaaaaa! KOLEJ KOMUNITI SUNGAI SIPUT , aku sebenarnya adalah pelajar dari Kolej Komuniti Gerik , akuuuu sangatttt sanyangggggg Gerik! sangaatttt RINDU kann GERIK! walaupunn aku dok kat sana untuk dua semester sahaja , tapi kennn dah tentu laahh ade kenangan MANIS dan PAHIT! :'D . Rindu aih kat kawan² , pensyarah² . pada pertengahan semester dua , aku telah mengambil keputusan untuk tinggalkan gerik , dengan persetujuan kedua ibu bapa ku! terima kasih mama dan abah yang senantiasa memahami karenah anak mu yang sorang niey , sorry sebab tak henti² buat hal! MAAFKAN SAYA :') .

A03STM10F036 --> A04STM10F073 wahhhhh jauh gile beza kannn , HAHAHA dari kelas B terjelepukkk aku jatuhhh ke kelas C , heheheeee :') , kalau kat gerik hanya ade dua kelas sahaja , tapi satu kelas sampai 40 orang terlalu padat! rimasssss , tapi di KKSS ade tiga kelas , satu kelas anggaran hanya 20 lebih orang pelajar sahaja . 

Pada 5 Januari lalu abah memberi kepercayaan pada aku drive kereta dari Ipoh ---> Gerik , HAHA , kali niey abah tak pollow akuuu , aku akan ditemani oleh dua orang BFF tersayanggg akuu , Cik Ayu , dan jugak adik Aishah kikiki :') tak pernah kot aku drive kereta sejauh itu tanpa abah disisi aku , sebenaqnya aku pi gerik hari tu bagi menyetlekan hal² pertukaran akuuu , Alhamdulillah aku selamat pergi dan selamat pulang! :')

Pada 11 Januari aku ditemani abah bagi menguruskan pendaftaran akuu di KKSS , egatkan kelas start pada keesokannya! dapat² jadual next week baru start kelasss , ouch alangkah bahagianya =.=' . Hari ini genap hari yang kelima aku di KKSS , sangattt bahagia yang aku lalui , kawan² pon best , dan yang paling penting sekalik aku cuti Chinese New Year tanpa sebarang assgment , muehahaha~~ >_< . 

taraaaaaaaaaa ini lahh KKSS , sama cantik macam gerik jugak , tapi asenya KKSS lagik besaq dari KKGP :')


KKSS pon kat atas bukit , KKGP pon kat atas bukit , hari² mendaki bukit! keke :'D 

Pengharapan yang begitu besar sekali setiap kali aku melangkah masuk! 


Kadang² yang TERINDAH , bukanlah yang TERBAIK .
Yang SEMPURNA tak selalu menjanjikan KEBAHAGIAAN .
Namun jika dapat menerima KEKURANGAN menjadi KELEBIHAN ,
itulah KESEMPURNAAN yang sebenarnya


p/s : pssssttt , Kawan² baruuu saya time kaceh yerk teman caye ke huluuu , ke hilirrr tawaf kolej , kikiki :')


Saya Bersama Dia :)


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته




Terima Kasih kepada pegawai media MB Perak , yang sudi email gambaq ini kepada sahabat aku iaitu Cik Sara dannnn terusssss di forward kan kepada haku! ;)  hihihi . 

Sebenaqnya niey gamba time sambut new year ri tuhh , dah saploh hari pon berlalu , tapi tak kira! aku nak upload jugak , ape aku kesah! hihihi ;) malam tersebut aku di beri kelepasan or keizinan oleh MAMA bagi menyambut tahun baru dengan kengkawan haku! lambat jugak aku kua malam tu , sebab nak tengok Idola Kecil 4 final haha!! saya adalah peminat setia Idola Kecil , sebab! sebab suara dorang superb awesome! thats why laa tiap2 minggu i pollow itu program! ;)

Tahun ini dan tahun sebelum nya , kalau kat Ipoh niey tahun baru di sambut begitu sederhana sekali , biasa2 jerk bagi aku, tapi hoke laa dari tader pape kanns , di perkarangan Stadium Indera Mulia Ipoh , time aku sampai tu dalam pukul 11, Ramli Sarip tengah dok nyanyi layannn jugak lah, sebab sume lagu² dia BEST! I like!! ;D


isme Aimi Farhana ngan Cik Sara


isme Aimi Farhana dan Adinda kepada Cik Sara iaitu Dyla   

So. Itu Sahaja! K Bye , Nice Day ;)




p/s : pppssssttt , sangat enjoy itu malammmm , Terima Kasih daun keladi belanja makan yer cik sara! pukul 3am sampai rumahhh , keluar ikut pintu masuk ikut tingkap!! HAHAHA :D



Nice quotes ♥


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Ini adalah sebahagian kata-kata semangat yang senantiasa bersama dengan diri aku 
AIMI FARHANA 




NEXT 
NEXT

Ini adalah antara yang menghiasi celah n segenap pelusuk ruang bilik aku .


Terima Kasih :')

Peringatan diri! ♥


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Rasa diri ini begitu kejam pada belog sendiri kerana dibiarkan seolah2 hidup tanpa ibu dan bapa . sedih bukan! semoga ape yang aku lalui pada tahun 2011 tidak berulang, boleh begitu? InsyaAllah, usaha itu akan hasilnya kejayaan k, Aminn :') sejak dua menjak niey feel nak on9 memang begitu pudar sekali, tanya diri sendiri, memang tiada jawapan yang ter keluar, bahkan tidak dapat digambarkan melalui kata-kata, atau penulisan sekali pun. ermm :') aku berasa hidup ini makin lama, makin susahnya. ada kala down gila2. adakalanya tiupan semangat dari kawan2 amat diperlukan sekali :') sakit macam mana pun kena tetap 'senyum'. FAKE! takpe biar orang lain tak tahu apa yang kita tanggung, walau sebesar zarah sekalipun, biar orang lain melihat kebahagian kita dari senyuman yang kita ukir walau ia hanyalah lakonan semata2, dan aku percaya Allah begitu sayangkan diri aku, dan mungkin kerana sebab2 ini aku diturunkan dugaan yang tanpa henti2 walau 2011 dah meninggalkan aku, 2012 masih mengejar aku dengan dugaan, Ya Allah :') 

31 Disember 2011, seorang lagik sahabat seperjuangan aku di PLKN pergi menghadap Ilahi. aku rasa aku lah orang paling lewat tahu berita ini :'( Ya Allah, bila aku tengok fb dia, sayu sungguh hati aku niey, mula pelbagai soklan yang bermain difikaran aku, adekah aku sudah cukup bersedia untuk menghadap illahi suatu ketika kelak? hmmm..Ya Allah! sebak sangat hati bila menatap wajah arwah, terasa begitu kehilangan sekali. Al-Fatihah :'( semoga rohnya dicucuri rahmat,dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. InsyaAllah. 



arwah suhaida. hanya tinggal kenangan 1990-2011 :'( Al-Fatihah!




niey BFF aku, Lynda! BFF aku masa aku keja kat YAMAHA duluu, skang dia keja kat KPMC , Kajang, ktaorang niey sehati sejiwang, benti keja pon sama2, hihihi, last2 nya, dia yang keja dulu! aku jugak yang stdy tak henti2 *JELESS :') gila lama betoi tak jumpa minah niey, last 2009, kitaorang jumpa balik 2012 , hah lama kennn *_* So, semalam dah terubat ngindu! 

Ok! hari khamis niey aku start daftar untuk last sem, next week dah start kelas, ouh assgment! tidakkkk!! pengorbanan! pengorbanan! pengorbanan! pengorbanan! pengorbanan! pengorbanan! pengorbanan! i need u pengorbanan! sila bercinta dengan aku, dengan kadar yang paling segera! *_*. aku akan tukar kolej, semoga penghijrahan aku ke kolej lain tidak seperti apa yang aku lalui di kolej lama =.=' I'm so tired! tired! tired! tired!tired!tired!tired!tired!tired!tired!tired!tired! , lepas daftar, tak mau pi gerik dah! hihihi, takkan jejakkan kaki digerik dah!hurmm :')

And also thanks a lot to my beloved mom, yang senantiasa concern ngan diri aku, tak henti2 membebel kat aku supaya jangan jadik anak dara pemalas, dan janganlah hari2 sukat jalan, kekeke >_< grrr . InsyaAllah, semoga aku menjadik insan dan anak yang solehah. Ameen. I will try da best k! :') Thanks ma! 

Bukan senang nak jadik senang! bukan susah nak jadik susah! usaha,usaha,usaha,dan terus berusaha, o yeahhh!! >_< kita yang masih tinggal dimuka bumi Allah ini harus meneruskan hidup! InsyaAllah, Ok, sebab aku dah lama sangat tak update kali niey sory sebab aku membebel panjang lebar sikit k, terima kasih korang sudi singgah belog aku yang tak seberapa niey :'D So, sekali lagik terima kasih korang, semoga Allah merahmati korang sume, Ameen :')



Masih belum terlambat lagi rasanya! isme Nur Aimi Farhana , Ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2012 

Jika wanita cantik yang dicari , ia bukan saya .
Jika wanita solehah yang dicari , ia bukan saya .
Jika wanita ayu yang dicari , ia bukan saya .
Jika wanita kaya yang yang dicari , ia bukan saya .
Jika wanita berpurdah yang dicari , ia bukan saya .
TETAPI
Jika ingin mencari wanita yg hendak dibimbing , ia adalah saya 

Terima Kasih :')


 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana