Testing² :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Inilah akibatnya bila kebosanan melanda diri . hahaha . -.-'

saya budak baru belajar . kalau tak cantek sori laa yerk . muehaha :D . 
Cik Peenut ( model dalam gambar ) bhahaha . sori lerr TERpakai gambo kamuu . lain kali kita shoot sesame lagik year . ^___^v 


Taraaaaaaa . tak cantek kan ? tak cantekk kann . bluek! -.-








Terima kasih kepada model yang tidak berbayarr . hihihi . merangkap sahabat akuu . Saudari Shafeena  .
Lokasi Taman Rekreasi Gunung Lang Ipoh Perak



Melangkah Itu Mudah ,
Namun Mencari Arah Itu Yang Terkadang Payah .
Mencari Jalan Itu Mudah ,
Namun Memahami Destinasi Itu Yang Susah .
Menyusuri Susur Itu Mudah ,
Namun Menuju Noktah Itu Pasti Mendatangkan Lelah~



Selamat Melayari Bahtera Perkahwinan :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Setiap kali aku update mesty wedding! wedding dan wedding . haishhh nak wat cam ner dah aku suke pegi . dah orang ajak kenn . aku pon laju jelaa . kekeke :D 

Niey baru betul² anak jati negeri Perak kawen niey . bertemakan warna kuning , itam dan putih . cantikk jugak . sebenaqnya pengantin perempuan niey merangkap anak sahabat mama aku . comel nyeeee dia pakai baju kaler kuningg , i loikee laa :D 

Cantikkk sangat dress yang pengantin perempuan tuw pakai . tak berkelip² mata aku! ceyhhwahhhh -.-'





Wedding niey berlangsung di Dewan Institut Latihan Perindustrian (ILP , Ipoh) . 


Meja santapan :)


Ape aku kesahh . biaq laa orang nak kata pe pon . bergambaq harussss , kekeke :D 


dari kiri munira , aunty fyda , mama kite , dan sayaaaa Aimi Farhana :D


Terima kasih kat adik aku yang darjah dua tuw . sebab sudi menjadik photographer yang tak bertauliah untuk kakak mu yang tersayangggg niey :')



Ketika kehendak aku tak bisa di pandang , aku belajar menjadi insan matang . Mensyukuri segala yang ditakdirkan . Bukan merungut mencipta sesalan . Kerana aku tahu bahawa segalanya tidak semudah apa yang ada dibayangkan . Dunia hanya persinggahan yang sering menagih pengorbanan 





p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 

STM 4C kkss :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Jom cuci mata tengok gambaq kat bawah niey . ragam dak kelas aku . bhahaha . Kelas STM4C :D . 

'Kami Pelajar IPTA , Kolej Komuniti yang tak dapat voucher buku RM 200 tuw :'(

niey laa antara sebahagian puteri dari kelass aku . tudiaaaa muka dah kenyang sume . hehehe :D



Haishhhh cik yana niey dah kenyang nak tidoq pulak dia kikikiki -.-'


pelajaq pintar kelas aku tuw yang wat peace tuw . merangkap ketua kelas aku wiwiwiw comel tak encik Anas Malik tuw . :D

tuhdiaaaaa . serius nyer muka sume orang . apekah yang telah berlaku ? khusyukk nohh sume orang :D


wahhhhh . macho² kennn . jejaka terhangat di pesaran kat kolej niey -.-' masih available bhahaha . ini adalah antaranya . ade lagik beberapa orang :D . memang TEserlah kebuasannya kann  :D



I Love KKSS more more more than more . aaahahkssss :D



ALLAH tidak memberi apa yang kita harapkan , tapi DIA memberi apa yang kita perlukan . Kadang² kita rasa kecewa , sedih , dan terluka . Tapi jauh diatas sana DIA sedang mengatur yang TERBAIK UNTUK KITA . Kita merancang , Allah juga sedang merancang . Yakinilah , perancangan Allah itu lebih baik untuk kita kelak ~


p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 

Ulu Chepor Perak :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Apa yang kita rasakan di dalam hati . orang lain takkan rasa kan . dah hati kita . kenapa perlu orang lain yang rasa . bluek! -.-' seberapa jenis senyuman yang kita lempaqkan sekalipun orang lain tetap jugak takkan dapat rasa ape yang kita rasakan , apa yang kita alami . pahit macam mana pun telan jugak . hadam tak hadam tak tahu lah . hanya Allah yang lebih mengetahui . fuhhhhh mukadimah aku tacing² jerk kenn . ade pe hal ? 

niey laa my sayangggg aku . hah² namo pikir bukan² . hehehe >_< . lepas abes praktikal aku rasa aku dengan cik ayu semakin rapat . semakin mesra . boleh di kategorikan BFF laa . aku sangat senang bersama dia . ade ape²  masalah kita orang suka share sesama . sebab masalah tak henti²  kejar kita orang . kekekeke . ataupun kita orang yang carik masalah tuw . satu yang aku boleh puji antara kita orang dua niey . WALAUPUN ade masalah besar macam mana pun . kita orang kalau jumpa boleh gelak sakan . thats why laa  . kalau ade masalah kita orang suke kongsi bersama . sebab masalah tu akan lari jauh²  bersama ketawa mengilai kita orang tuw . hehehe ;D . 

kita orang lepak Ulu Chepor tadi . kunun nak merelease kan tension laa sangat . sekali gelak abes sume orang tengok . anak dara gelak macam kuntilanak . bhahaha >_< 







Kerana aku di sapa ujian , aku belajar mengenal erti kehidupan . Hidup ini bukan sahaja berteman suka dan bahagia , tetapi di corak hampa dan air mata . Maka , aku mengenal erti sabar dan belajar tersenyum walaupun perit terus menerus menagih hiba  




p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 

My Kak Long wedding :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته




Aku niey tak sah kalau pergi mane² wedding kalau tak bergambaq bersama pengantin . tak kira! aku akann pastikan sebelum melangkah pulang dapat sekeping gambaq dengan pengantin dah abeh hati dah asenya . dah melonjak hati kanak² ribena aku tuw keseronokkan tak terkata . jangan tanya kenapa . maybe satisfaction . maybe laaa . aku beranggapan bawaha raja sehari tuw LIKE artis laa . kan make up tebal² then pakai baju cantik² . itu laa antara sebab² nye kot . bhahaha . bukan selalu nak cantek cam tuw kenn -.-'

Oke . kenapa tajuk entry 'My Kak Long Wedding' korangg nak tahu ker ? aku cite sikit jelaaa yerk . ape kena mengena ngan aku tah . syok sendiri ker aku panggil dia kak long . bile masa mama ko beranakkan dia .   Ok sebenaqnya family kak long niey adelah family angkat aku ! adik beradik aku yang lain pun panggil kak long . bukan aku sorang je oke . Kak Long pun panggil mama aku mama . dan abah aku abah jugak . aku dah anggap family derang macam family aku . dan derang dah anggap family aku macam family derang . yeahhhh memang sangat rapat . :')  aku kenal family kak long , time abah aku keja di PUSPEN Perlop dulu . mak dan arwah ayah kak long keja tempat yang sama dengan abah . oke laa tak mau cite banyak² . jadik sebak pulak dada niey . hmmm :')

oke dari kiri adik lelaki aku , saya Aimi Farhana , my kak long sayangggg dan abg long , mak , mama dan adik aku yang paling kecil sekali :') (tiada dalam gambaq kak cik ngan abg ariff , dua² adik kepada kak long)

Lupa nak gitaw korang . wedding niey di adakan . Di Rumah Rehat Kuala Kangsar & Kolam Renang , berhampiran kawasan Istana Iskandariah dan Masjid Ubudiah :')


Tidakk  pernah melepaskan peluang! kuikuikui . walaupun matahari tengah mencacak terik atas kepala pun . ape aku kesah . bergambor tetap bergambor kekeke ;P


dengan my adik sayanggggg . cian dia demam pulak! dia tak larat letteww . tu yang jadik baik duduk . kalau tak demam maunya dia nak duduk diam cam tuw . jangan mimpi laa . hehe =.='

So . itu sahaja untuk hari ini . Bye² Muahhhh³ bhahaha ;D


Air mata kadang kala lebih istimewa daripada senyuman , kerana senyuman boleh diberikan kepada sesiapa sahaja , tetapi tangisan hanya dtitiskan untuk orang yang tersayang ~

* Hargailah mereka yang menitiskan air mata untuk anda ;)




p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 
 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana