Ketika Cinta Bertasbih ♥

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Setelah seminggu berhempas pulas ulang alik dari rumah ke kolej yang perjalananya mengambil masa 20 min , terlalu memenatkan! tak spend time dengan kawan² , aku pon decide 25 Mac (semalam) nak pegi tengok wayang dengan Cik Barbydol kiteww , nak tengok cite ape? opkos laa cite 7 Petala Cinta ♥ yeahhh , nak layan perasaan niey sikit , dah terlalu lama membiarkan perasaan niey ;) tengok kat mana ? macam biasa laa kalau kat Ipoh niey , kalau tak Jusco Kinta City , mesty Ipoh Parade , antara dua tuw jerk , hehehehe ;)

Setelah habes menonton , macam biasalah aku dengan cik ayu , cuci mata duluuu , well tengok benda yang sama jugak! tak banyak benda menarik dan benda yang berbeza pon! hahaha ;) tapi niey jerk yang ada , kita harus bersyukurrr , kankankan? dah abes tawaf Kinta City , blurrrp! lampu mentol nyala atas kepala cik ayu! terus terkeluar kata-kata dari mulut dia ..eyh! jom lepak Taman D.r ? snap-2 nak ? haha , aku laju je angguk-2 kepala tanda setuju! ngeh³ I ON jewrrr :P

Taraaaaaaaa ini lah hasilnya , bila kteorang bergabunggg! :D


Lupa nak kenal kan ! yang paling kiri tuw kawan masa aku praktikal! dia Study Poli Ungku Omar :) Nama dia Shafeena . Credit to her boyfie coz snap! snap! gambaq kitew orang yer , hehehe :) cantekk , terima kaseh , walau tiada DSLR :P

Sangad skema kite orang niey kan ! bhahahah -.-


Bersama Kereta baruuu sayaa  hahaha FAKE semata-mata , sila LAH jangan percaya :D 

muka sangad keletihan :( 

kawaaaan sayaaa comel . hehe Shafeena

Samsung Galaxy Y baruu sayaa FAKE jugaaa , haha SILA jangan percaya :P



HATI ini ALLAH berikan untuk kita . 
HEBATnya HATI boleh BERBICARA tanpa SUARA . 
HEBATnya HATI mampu MENANGIS tanpa AIRMATA .
TAPI jgn lupa , HEBATnya HATI juga boleh menghancurkan IMAN kita .
LEMAHnya HATI kita dengan bisikan suara nafsu . Jadi jagalah HATI kita dengan sebaik-baiknya . InsyaAllah , kita pasti akan jadi orang yang HEBAT dengan
memiliki hati yg HEBAT !! 




p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :)     

Program Kolaborasi Strategik & Pelancaran Kolej Komuniti Sebagai Hub Industri Automotif


السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Hari niey sempena Pelancaran Program Kolaborasi Strategik & Pelancaran Kolej Komuniti Sebagai Hub Industri Automotif yang dirasmikan oleh Menteri Pengajian Tinggi YB Dato' Seri Khaled Bin Nordin , aku pon mengambil kesempatan laa menyertai kursus Mencanting Batik :) sebenarnya takde pengalaman langsung , tapi hati membuak² nak cuba buad benda baru , aku pon dengan bangga diri menjoinkan diri dalam kursus niey! haha secara tak langsung boleh belajar dan dapat pengalaman baru , kankankan?

YB. Dato' Seri Khaled Nordin sedang menuju ke khemah utama :)

tediaaaaaa . tekun aku melukih! haha tangan tak seni langsunggg :P

ini adalah sebahagian peserta , majoritinya adalah perserta dari Unit I.t , wahhhh berseni ker budak² I.t niey ?? haha :P

fokus betui dua orang niey melukis! haha :D



taraaaaaaaa . inilah hasilnyaaa . sori tak cantekk , hihi

cantekk kan! haha sume pakat tibai jerk . sume pon tader pengalaman lahh . tapi hasilnya boley di banggakan lahh ;D cayalahhh kawan² haha :D


ini adalah sebahagian dari hasil nya , sungguh lumayannn :)

ini kawan aku , nama dia Nadya :D sempoyy sangad orangnya! kamu rawks bebeh :D

dari kiri nana , chan , aku dan cik ayu! ouhhh omeyyy :D



Dalam dunia ni orang cantik memang ramai , 
tapi bukan semua orang cantik itu untuk kamu . 
Dalam dunia ni tak kurang juga lelaki tampan , tapi tak tentu lagi
lelaki itu milik kamu . 
Dalam dunia ini masih ada wanita dan lelaki yang baik ,
 namun bukan bermakna dia juga untuk kamu . 
Hargai laa apa yang kamu ada , kerana barangkali dia adalah sebaik-baik yang kamu ada :)
Teruslah berbuat baik . Berkata baik . Memberi nasihat yang baik


I  STM4C


 KKSS





p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :)    

semester akhir . pasti akan rindukan kalian ♥

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Sebelum itu aku ingin menyusun sepuluh jari memohon maaf seandainya gambar² di bawah telah menganggu pandangan anda . haha :) bukan nak jual muka or ada niat lain sekali pon . aku tempek gambaq sebesar alam ini hanyalah semata-mata ingin berkongsi dengan korang semua , kata yang lebih sopannya ingin memperkenalkan kawan² kepada korang sume! . walaupun tak kenal . bhahah . 

sebabnya aku akan merindui wajah-wajah ini semuaaaaa . so disebabkan tuw laa aku dengan sesuka hati tempek gambaq gedabak-gedabak niey . muehahaha . MAAFKAN SAYA :')

Ini sahabat yang paling suweeeett sekali , dari 1st day aku kenal dia . dia senyummm jek , manis sungguh senyuman cik ayu ! senyum selalu yer cik ayu :')

sahabat seperjuangan . korang memang sempoyy habesss! 
dari kiri yana , ila , anis , bella , aku
duduk kiri dayah , nadya , ayu
lebiuuu u olls

before balik sempat lagik snap dengan bas . bhahaha . pulun betui kitaorang niey kan ! almaklumlah dah last semester , korang kena faham situasi kiteorang niey , *tetibe! sume ini akan jadik kenangan yang paling terindah dalam hidup aku selamanya!






I STM4C


I KKSS


KEBAHAGIAAN tersedia bagi mereka yang MENANGIS , 
mereka yang DISAKITI hatinya , 
mereka yang MENCARI dan mereka yang
MENCUBA . 
Kerena hanya mereka itulah yang MENGHARGAI pentingnya orang-orang yang pernah hadir dalam hidup
mereka ~ 



p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :)   

Entry bergambar : Kawan PLKN saya kawen ♥

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


yeayyyy² gugurll kawen . gugurrll kawenn . hahaha . kepada Fasyiha dan Amran "Selamat Pengantin Baru semoga Kekal bahagia hingga ke akhir hayat . Ameen :D selamat menempuhi alam rumah tangga yerk gugurll n boboy hehe ;D . 

Nak di panjangkan cerita . actually tengah hari tuw aku dan chan ter-bangun lewat . bhahaha . tapi disebabkan dah berjanji , kena pegi gak ler . jap lagik kena sembelih pulak aku . wakakaka :P sampai² tade pon sorang member² yang kenal . sedih betul :')

Aisyah Hashim dan Aimi Farhana . kalau bab conquer pelamin . BIASA laa aku . haha :P 


Bersama pengantinnn . omeyyy ouhh gugurlll n boboy pakai pinkk giteww :D


Dari kenduri kawen aku dan chan terusssss pegi Jusco Kinta City . konon nak tengok 7 Petala Cinta , lastly dapat call dari mama . dia nak pakai kete pukul 6 . hurmmm hampesss . jeless taw kalau tengok aku sukat jalan mama niey . hehehe :) takpe laa di sebabkan 17hb 3 (semalam) besdayy mama , so aku pon sebagai seorang anak yang bertanggungjawab dan mendengar kata . tepat pukul 6 aku balik rumah . takpe takde kete pon bukan penghalang bagi aku . aku mempunyai kuasa veto , bhahaha ape guna motor tersusun kat umah kalau tak digunakan . actually aku dah bertahun tak bawak moto . tapi still tak kekok . sebab nak gtaw sebenarnya aku bekas minah rempit . bhahaha *sila percaya sekarangg :)

Sampai jek umah campak kunci kereta , konon protess haha . terus amek kunci motor merayap lagik . kali niey merempit pulakk . hehe :)

amy dengan cik ayu sayangggg :)


Ayu dan Aisyah Hashim . my sweeetyyy pie


Yg membuat kita Kuat adalah Doa.
Yg membuat kita Dewasa adalah Masalah.
Yg membuat kita Maju adalah Usaha Keras.
Yg membuat kita Hancur adalah Putus Asa.
Yg membuat kita Semangat adalah Harapan dan Impian ~



p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :)  

Weekend ♥

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Every weekend aku macam biasa lah akan memenuhi udangan majlis perkahwinan . kalau aku takde mesty tak meriah wedding tuw . hahaha perasan melampau aku kan . almost every weekend ada undangan . Alhamdulillah :)


Aku bersama maksu . nampak tak aku lebih menguasai ketinggian?? HAHA :)


Nice kan . aku sukeee


okey ini adik mama aku yang paling bongsu . yang sangat sporting habes!

Dengan sepantas kura kura berjalan aku drive balik rumah . sebab dah janji dengan Cik Haniey sayanggg nak kuar dengan dia . nak pegi tengok wayang CINTA KURA KURA :P


This is Cik Haniey ♥

Inilah akibatnya . takde modal nak update entry . dan aku terpaksa tempek gambaq sebesar alam semesta niey huahuahua . MAAFKAN SAYA :)

Mencintai bukanlah bagaimana kamu melupakan dia pabila dia berbuat kesalahan , melainkan bagaimana kamu memaafkan .
Bukanlah bagaimana kamu mendengarkan , melainkan bagaimana kamu mengerti . Bukanlah apa yang kamu lihat , melainkan apa yang kamu rasa . Bukanlah bagaimana kamu melepaskan , melainkan bagaimana kamu bertahan ~



p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 
 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana