Jom Heboh Ipoh Perak! yeayyyy! :D

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Bangun seawal pagi dengan semangat waja nak pergi jom heboh wehh . kami memang cam niey . family pon dah tak boleh nak kawal kami . hihihikk . keja kami ade duit buang duit sedekah kat panggung wayang every week . kau hado ? hehehe .. over kau jahhhh! :D

kul 8 dah gerak dari umah bajet kau nak jumpa retis . lama dah ngidam akhirnya tercapai jugak hasrat aku . Lagipon di Ipoh dah bape tahun takdak jom heboh tuw pasai batak gilew nak pi . ngeh3.. walaupon orang bersesak gasakkk jelaa dush2 sume orang aku langgaq jaa.. haha nak seribu daya kan . tak mau seribu cara kan . so aku bertekad kali niey . aku dah buktikan pada mama yang aku mampu . mampu ape ? mampu jadik glamer laa cik senah oiyy! hahahaha .. puii



Credit to my camera . cikai jew camera aku . entah kenapa semalam snap gambaq sume jadik lawo2 laa pulak . ngeh3 :D


Antara gerai2 yang memenuhi kawasan perkarangan Stadium Indra Mulia Ipoh Perak semalam sangat meriah :)


Tengok Melodi secara Live . best sangad dapat pengalaman baru . artis kita pon bekerja dalam kepanasan kan hihihihi :)


Handsome boy! omaiyygoshh! sangad2 laaa chumil hihihihi


Depa dua niey sempoyyy habes . sporting gila habaq hg! :D




Ini lahh BFF sayeww . Ouhhmaiyygosh! comel kan kami duaaa ! kikiki

p/s : Maaf entry penuh dengan gambaq . weeee :D


MASALAH itu tak akan berhenti . Tak akan ikut masa atau hari . 1 datang 1 pergi . Besok lusa mesti ada lagi . Mahu tak mahu haruslah hadapi . Kau nak lari ? Ahh buat penat kaki . Masalah tetap setia menanti . Tapi janganlah menjengkelkan diri , seolah2 masalah itu hanya kita seorang diri yang alami . Buka minda buka hati , jangan susahkan diri dengan sketsa kehidupan duniawi . . RUGI ~





p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 

Pabila saya di Cameron Highlands! :)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Sadis sungguh tajuk kat atas tuw kan . Jahhhh bila kau pegi Cameron hahh? tak ajak aku pon kann . ase aku berjalan jew ramai jew nak ikot bontot aku niey . aku bukan pegi sana naik ferrari merah pon yang kau nak ikut bagai . hahaha . takpe-2 nanti aku bawak kau yew senah oiyy! hahaha . bile tah aku pegi cameron . hanyalah lakonan semata . shuhhhh jangan bising2 kang cik senah tahu . abes laa aku kena hempuk! hihihihi .. 

Actually aku teman mama pi jamu mata kat kedai bunga di sekitar kawasan Ipoh jew .  kau bajet cameron kan amy oiy! hehehe .. apekan daya angan2 aku setinggi puncak cameron highlands . 



Banyak pilihan kan . nie yang aku cakap buad mama aku rambang mata jeww hehe :D 



Seraya mama pon berbisik di dalam hati . nak pilih mana satu niey ? aduhh rambang mata aku niey . haha :)

aku pon berkata-2 didalam hati sambil snap gambaq niey . ''eyhh mama niey . tak payah nak beli banyak-2 sangad . umah tuw dah macam utan belantara . nak buad hutan simpan ke kat umah tuw . hahahaha'' .. kalau mama dengaq niey mampoi aku kena beletiaq! hihihihi :D

aduhh kok kepanasan itu petang .. takpe2 yang penting mama belanja aku ngan adik luch! hihihi ..  Nasi Ayam Madu! yummmyy! :) (takdak gambaq nasi ayam madu . tak sempat nak snap . peyut dah lapaq sangad . hehehe..



Jangan sedih bila Allah tak bagi apa yang kita minta . Kadang2 Allah tak bagi sebab Allah tahu kita tak layak dengan apa yang kita minta . Tapi bukan Allah tak bagi terus . Allah ganti dengan yang sesuai . Kadang2 Allah tak bagi sebab Allah teringin (rindu) nak dengar kita duk merayu kat DIA . Kadang2 Allah tak bagi sebab Allah takut kita lupa diri . Tapi teruslah meminta sebab kita HAMBA-NYA



p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 

Moga ESOK lebih baik daripada hari ini ♥

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Sesungguhnya pada tanggal 11 April 2012 kita dikejutkan dengan berita yang bagi aku menakutkan diri aku dan keluarga .. Aku berharap semua berada dalam keadaan yang baik hendaknya . Kita harus menerima dengan lapang dada . InsyaAllah .. moga di permudahkan segala urusan hidup kita yaa kawan-2 ;) Aminn .

Hari niey terasa begitu bersalah dengan diri sendiri . orang lain tengah berada dalam keadaan yang ketakutan aku boleh bersuka ria dengan kawan-2 :') Maafkan Saya :(

Yaa .. life must go on .. harus ada batasan nya yaa ;) semoga kita mendapat keberkatan dari-Nya InsyaAllah . Jangan tinggal solat yaa kawan-2 (memperingatkan diri sendiri jugaa)


Ok . ini Cik Ayu .. kawan seperjuangan sayaa ;)


Ini Melisa .. adalah kawan seperjuangan semasa menjalani Latihan Industri selama 6 bulan ;)


Cik ayu niey merupakan salah seorang kawan blogger aku jugak . dia seperti aku sangad bercita-2 tinggi . hahaha.. angan-2 pon tinggi .. InsyaAllah semoga kita bejaya sampai ke puncak angan-2 yaa cik Ayu . Aminnnn . ngeh3 ;P

Nak di panjangkan cerita pagi tadi aku terlewat bangun .. jam handphone aku dah berkali-2 bunyi . tapi tuan nyer masih meneruskan tidur .. layan pulak dengar bunyi jam tuw yerr . ngeh-3 . bangun-2 tengok mama takde . konpem lettew pegi beli sarapan tuk aku . hahaha .. beli sarapan untuk anak dia yang pemalas niey . makin bertambah-2 lemak badan aku niey :P

Aku mandi dengan kadar paling segera .. make up pon alaa-2 cincai jerkk .. kang cik ayu tingai kita pulak .. hehehe ;) so siap! mama tanya taknak makan kerr ? errr taper laa nanty balik boleh makan . macam perut ko tahan sampai petang kan amy? so sampai-2 ipoh parade aku pon gasak laa ajak cik ayu ngan mel teman aku breakfast walaupun jam sedang menunjukkan pukul 11.59 haha.. banyak laa ko punye breakfast :P


this is my b'fast menu .. yumm-3 ;)


Saya yang bernama Nur Aimi Farhana ♥ Berusia 22 tahun pada tahun 2012 ♥ 


cik ayu cakap muka aku pakai tudung bawal nampak lain .. hehehe.. dia cakap cm niey kot muka aku time sekolah duluu.. hahaha.. arghh gasak jelaa.. sebenarnya dah lama gile tak pakai tudung bawal . memang tidak di akui kekok gile laa :D


besauuuu gedabak kauu .. bukanlah BER-niat ingin menunjuk-2 .. hanyalah sekadar menceria kan suasana .. sebenarnya ingin memperkenalkan tuan punye blog yang tak berapa nak TERkenal lagik niey .. muehahahah ;) jokinggg



"Tidaklah bumi bergoncang kecuali kerana ada maksiat yang dilakukan di atasnya. Bumi gementar takut Allah melihatnya." - Kaab bin Malik RA





p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :)     

Aeon Station 18 Ipoh .. Ohsem ♥

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Sejurus balik dari kelas semalam . aku pun bergegas pulang ke rumah dengan BFF aku untuk mentekedarah.. ape laa agak-2nya yang mama masak eyh kat umah . berfikir sejenak sambil drive hahaha . teruk aku kann . sebenarnya perut dah lapar gila sebab tuw terbayang-2 lauk pauk yang best-2 untuk lunch tengah hari semalam . mama masak sardin . ouhhhh MEN memang pebret gwa laa kan . kalau mama masak cm tuw pon aku sapu jerr hehe :) saya bukan lah begitu cerewet bab soal makan niey . kan mama kan ?

Then Makan cepat-2 (bukan gelojoh tapi dengan kadar segera) teruih siap-2 nak pegi umah Cik Ayu pulak .. sebab dah janji dengan dia nak Photoshoot beg-2 dia nak jual tuw . Bole pergi page Cik Ayu oke kalau nak tengok hasil yang kite orang snap-2 kan tuww :) nak membeli belah kat situw pon boley hehe  Ayu Barbydol Collection

Otw pergi umah Cik Ayu tuw kann . kawasan rumah aku telah di landa hujan ribut petang tuw . aku terpaksa berhenti drive sebab angin yang terlalu kuat . dan air ujan yang turun terlalu lebat . ujan dah reda aku pon meneruskan perjalanan . Terus ke Taman D.r untuk selesaikan kerja . Lepas abes photoshoot petang tuw terus ke Aeon Station 18 . yang terletak kira-2 20 kilometer dari Bandaraya Ipoh . Sejurus tiba aku dengan Chan tergamam seketika melihat betapa cantiknya Aeon Station 18 tuw . Ohsem sangad! Aeon Station 18 di Ipoh merupakan Aeon yang Terbesar Di Malaysia :)



ini laa pemandangan dari luar Aeon Station 18 . Ipoh :)





Ground Floor Aeon Station 18 . sangad cantekk :)


Kat Taman D.r IPOH :)


Views on Aeon Station 18 Ipoh :)


Views on Aeon Station 18 Ipoh :)


Aimi Farhana , Cik Ayu Barbydol dan Aisyah Hashim a.k.a Chan .. Photoshoot dalam keadaan hujan renyai-2 Ouh men sangad romantik k :)


Hati yg gembira boleh dirautkan dgn wajah yg gembira , tetapi wajah yg gembira tidak semesti hatinya gembira 


p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :)     
 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana