Perasmian Mydin Manjoi Ipoh Perak :)


السلام عليكم و رحمة الله و بركات

Actually ini for the second time aku join event besau-besau gedabak , before niey pon perasmian mydin jugak . but di Meru Raya yang merupakan Mydin Mall paling besau di Malaysia , manakala di Manjoi ini pula merupakan outlet yang ke 100 pasaraya Mydin . 

Perasmian ini berlangsung pada tarikh 24 Jun 2012 jatuh pada hari ahad yang dirasmikan oleh Menteri Kewangan Kedua yang merupakan Ahli Parlimen Tambun oleh YB Dato' Sri Ahmad Husni Hanadzlah pada tepat jam pukul 9.00 pagi . Di mulai dengan nyanyian lagu NegaraKu! disusuli oppening speech oleh YBhg Dato' Dr Haji Ameer Ali B Mydin , bagi menyempurnakan majlis perasmian pada pagi itu acara penutup bacaan ikrar oleh pekerja Mydin . 



Launching Caremony *Ribbon Cutting & Plaque Signing*



Welcome to mydin! *tetibe aku jadi penyambut tetamu kenn* :p


Lumrah manusia lebih suka melihat kegambaran . so aku decide taknak taip bebanyak korang tengok jelaa gambo2 yang sempat aku snap tadi . weeee ;)




Ini adalah view dari luar hypermarket Mydin di Manjoi ini . besauu gedabak jugak kann . Take a note! *MYDIN MANJOI TERLETAK DI DALAM GUGUSAN MANJOI , PENEMPATAN MELAYU DI BANDAR YANG TERBESAR*


p/s : orang Manjoi sila alert yaa . dan anda-anda semua patutlah berbangga ok! :') 



Kalau di Mydin Meru Raya di kenali sebagai *Rasa Village* tapi di Mydin Manjoi di kenali sebagai *Sayong Village* kenapa tak "Sayang Village" ehhh .. pepandai jerr aku! :p . 



(Ok ini time promote pulak) .. mari! mari .. "sila lahh datang melawat Mydin Manjoi" .. ayu Berkata-kata .. hahaha :p



Okay . mesti korang tertanya kan , kami niey datang dari planet pluto ke hape niey . tak intro pon dari tadi . ahakss . *kami gadis dari Blogger Perak* ♥ yeayyy tepuk tangan~~ :D



Meh nak intro sikit Ahli-ahli blogger Perak niey :p . from ur left yang tomey-tomey tuw Cik Ayu , Cik Laila , Cik Ain . Cik Niaa , Aku *Aimi Farhana* dan saudara Derita Merindu :) okay thats all *takde dlm gambo Cik Ros Anisza :)



Okay di kesempatan yang ada , tidak aku lepaskan peluang cepu gangsa ini . even Nassier Wahab niey sombong! Aku tetap nak bergambo ngan dia ngeh3 . kami nak tangkap gambo ngan dia . dia bole wat dekkkk jew kat kami ber3 :p sombong! haha


sempat bergambo after presence conference . sebelum datuk seri balik hihihi ;)


okay selesai sesi presence conference . kemudian sesi melantak pulak yeww *harap maaf kami lapau giler* ;p


okay! ini sesi mengumpat pulak yewww haha :p *cik ayu muka penuh emosi dgaq* :p


yaeyyyy datuk nak balik dahhh byeee :')


Jadilah seorang insan yg hadirnya ditunggu, hilangnya dirindu, ilmunya diburu, nasihatnya diseru, tingkahlakunya ditiru




p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 

Majlis Pra Graduan (Hi-Tea) KKSS 2012 ♥


السلام عليكم و رحمة الله و بركات

"Cakap banyak pun tak guna , Sepak pun tak kena" Love can come n go , but . friendship , remains forever , being a friend to everyone , everybody is enough to make me smile each time daripada takde kawan langsung . Alhamdulillah , Allah swt give me a lot lot lot of friends in my life . di setiap penjuru , baik muda , tua , kecik dan besar . Syukur . Tq to all my sahabat perjuangan . lets achieve n grab our dreams! ♥ ~Kita bukan tuhan nk tentukan balasan seseorang . Doa yg terbaik tuk diri sendiri lagi bagus dri doa yg tak baik tuk org lain :') *kupohon iringan doa yang baik-baik dari kawan-kawan semua yaa* ;)

Student I.t Kkss *gurlz* dan sebahagian pensyarah yang hadir :')

Maafkan lah diri ini , seandainya ada berlaku kekhilafan yang dilakukan oleh diri ini mahupun secara sengaja atau tidak sengaja , (Bercakap benar dan membuatkan org menangis lebih baik dari bercakap bohong dan membuatkan org ketawa) Berzina Tuhan ampun jika bertaubat . Mengumpat Tuhan tak ampun melainkan jumpa orang yang diumpat minta halal :')

Cik dan Puan² comel KKSS ♥ — with Nazha Naan, Siti Sarah Muhammad and Sulaihah Dollah

Kawan - kawan kuh! ;) — with YohanEs Anes YereMia Ananias, Nadya Ibrahim, Smilely Gurlz, Amy Diana and Hany Nur-khairani at Tower Regency Hotel, Ipoh.

Sahabat - sahabat seperjuangan :') — with Alia Yana, Nabila Philip, Eyka Atiekah, Ranjini Mahentran, Vespa Gurlz and Solatul Aishah at Tower Regency Hotel, Ipoh.

Cik Ayu nerd :D — with Aiyu Idayu at Tower Regency Hotel, Ipoh.

STM 4C — with Aiyu Idayu, Zyla Hazeyla, YohanEs Anes YereMia Ananias and Smilely Gurlz at Tower Regency Hotel, Ipoh.


wakil kelas aku perform wooooo! haha :D


3 ABDUL , dari kiri Sazaid , Safwan Jakpo , Iqmal *antara yang selalu bagi huru hara kelas aku** (stm4c) rindu nak gelak ngan korang wehhh :'(

Antara Pemenang huhu :)

Hero - hero KKSS :D — with Hadzrin Rafiq, Safwan Jakpo, Mohd Firdaus and Aminnur Hidayat at Tower Regency Hotel, Ipoh.


muka hampa happy ! ;) — with Syahir Roslan, Sritharran Arumugam, Mohamad Iqmal, Safwan Jakpo, Mohammad Alep, Mohd Firdaus, Dany Seven, Seth Tann, سازيد عبد الرحمن, Isma Aliffkhan and Hagilen Hagi at Tower Regency Hotel, Ipoh.

HOUSEMate lol! hehe ;) — with Azrol Safwan, Dany Seven, Mohd Firdaus, Anas Malik, Seth Tann, Isma Aliffkhan and Mohammad Alep at Tower Regency Hotel, Ipoh.




Video ini aku dedikasikan khas untuk sahabat-sahabat seperjuangan *stm4c* semoga kalian semua berjaya didunia dan akhirat kelak . Aminn . In Shaa Allah :')








we all will miss u Puan Azia :')

*Pensyarah Networking aku , yang akan bertukar ke Kolej lain .. Ini adalah hari terakhir kami semua bersama beliau . Terima Kasih Puan Azia , Kenangan kita bersama ~pergi Lim Kok Wing , Plaza Low Yat , I-city , akan kami abadikan bersama!! :'( 


Hayatilah Lagu *Shila - Memori Tercipta* seperti keesokan hari kita semua pasti bersama kembali yeaaaa :'(




Dengan sifat sabar , Kita sebenarnya dianugerahkan satu rasa yang tak semua mampu merasakan , iaitu "KETENANGAN"
Alhamdulillah :')


p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 

Wedding Geng Blogger Perak ♥



السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Buat pengetahuan korang ini adalah pertama kali atau julung-julung kalinya aku men-joinkan diri dengan geng dari Blogger Perak . kewujudan group blogger perak sudah sekian lama termaktub dalam kepala otak , benak , sanubari , pemikiran hati jantung aku , yess! aku menyedari kewujudan nya , tapi tidak aku pernah sesekali ingin merasai kenikmatan , keenakan , keasyikan dan keseronokan nya! Alhamdulillah berkat kesungguhan dan ketabahan hati , lantas aku memberanikan diri aku yang telah sekian lama di selubungi oleh perasaan malu dan buat² tak tahu malu , pada tarikh 2 Jun 2012 aku men-joinkan diri for attend wedding one member of the Blogger Perak! yeayy!! tepukk tangan~ :D Atas pelawaan cik Laila Azwa , sahabat Blogger Perak jugak! merangkap sahabat seperjuangan ketika di bangku sekolah . weeeee ;)

Terima Kasih pada yang sudi menjemput , even baru kenal korang a few hour , but korang sangat friendly , keakraban sesama geng blogger perak , sangat mengujakan diri aku . kegilaan kentang korang yang suka kan pada kegambaran (suke snap pic) like!like!like! wakakaka , same goes like me lalalala~ :P , sebenaqnya aku memalu kucing 1st uhh (sedar siapa diri ini) kuikuikui , lastly tengok dorang jenis selamba , tak kenal pon macam dah kenal lama , aku pon gasak jelaa buat-buat kenal . haha

ada diantara mereka yang aku masih belum mengingati nama! wakaka , soryy erk second time aku janji aku engat okayy!
we are family

gadies-gadies bunga sunti yang menyinari , yang mewangi ini dari Blogger Perak

Ok time niey kiteorang pose trademark pengantin! wakaka (huduh giler muke aku) *blushing 

Okay! ini pon sama , banyak beno eyh trademark nyer kuikuikui

wahhhh sesi tangkap bola-bola api pulakk dah! grrr muka aku tak nampak pulak ciss! >_< haha

pelamin nan indah yang tersergam mewah di dalam dewan SMK , Bercham Ipoh 


Okay gambaq niey , kita ciplak kat blog Adik Muna , heeeee sorry dik :)



Ok ini antara view yang lebih jelas , meja santapan dan juga pelamin okayyy!!


gadies-gadies dan abg-abg munge comel blogger perak , homaiii lublub ♥


sila .. silaa .. sila turunkan tandatangan memasing , sebagai tanda kenang-kengangan kaann , gitewww :)


"Jangan melihat masa lalu dengan penyesalan,jangan pula melihat masa depan dengan ketakutan,tapi lihatlah sekitarmu dengan penuh kesedaran"



p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 
 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana