Meet My Friends! a.k.a Blogger Perak! ♥


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

Ini adalah mini gathering yang pertama pernah aku join *ulang suara* yang Pertama hiks . ayat klise yang biasa kita dengar bila kita di-Invite gathering sebegini , yang berbunyi cam niey ehemm-ehemm .. "Ajak lepak , malu . Ajak gathering , malu . Ajak join event amal , malu . Ada alasan lain , jauh laa.. Segan laa.. Tak kenal sesiapa laa , transport takde , tak tahu ada event , nape buat tarikh itu ini , kenapa buat ipoh? Kenapa taiping? Oh , jawapan ini sering kali kita dengar bila ajak orang pi gather bersama . Ini alasan orang yang malas , malas bercampur dengan kawan² baru . Pastu bila kami uplod gambar , "wow , jeles! Rugi tak pergi! Taktahu pun ada event.." Zzzz.. Ping blog pandai , nak bercampur sesama sendiri bukan main liat . Terasa laa ye awak awak semua yang selalu bagi alasan macam ini . Tak kenal maka tak cinta.." - sumber ADMIN Blogger Perakwe want peace!! ;) bile abang long dah ngamok! aiyookkk tak tahuu..

Okay aku sahut cabaran diatas , yeayyy aku datangg! hihihi ;) Dapat jumpa kawan-kawan blogger . Dapat kenal kawan-kawan baru . best best best even aku datang gathering niey jap jew sukurang-kurangnya mereke-mereka semua melihat komitmen aku , kesungguhan aku yang berusaha menghadirkan diri even kita ade tanggungjawab lain yeww dak ?? :) clap your hand!! 

Dan Inilah hasilnya... Taaaarrrrraaaaa!! ;)



Meet My Friends! a.k.a Blogger Perak! ♥ — with Cik Reena Tan and Laila Azwa at Jusco Kinta City.



Berdating-datingan di Kinta City ;)


Wif Kakak Lailatul Fatiqah merangkap kakak kepada Laila Azwa! ;) 



Laila Azwa , merupakan sahabat yang giler kentang! muehaha :p




wif Cik Reena Tan ♥ — at Jusco Kinta City, Ipoh
*bapakk besau gambo kau tempek kann* muehahaha :p





Kak Lailatul Fatiqah dan Kak Maya . Nice to meet both of u akak berdua! hehehee :)


Nak sangat baju niey .. macam nak pegi tempah sendiri jerkk! :')





Kak Reena dgn Kak Ruzz . Kakak yang sangat Ohsem! ;) ♥
(penyerahan baju sob sob Y_Y nak ugok baju tuw)


Pada sebelah petang nya pula , dorang niey reramai pegi ke Mydin Meru Raya lak . aku sebenarnya dah balik umah , tapi biler dengar dorang sume niey nak karok . aku pon meroyan lah nak join jugak! hihihik :') . Kite orang karok kat My Kara Mydin Mall Meru Raya Ipoh Perak :) 


Meet My Friends! a.k.a Blogger Perak! ♥ — with Nurhani Hidayah, Abdullah Gazali, Derita Merindu, Ain Laa, Cik Reena Tan, Laila Azwa, Rahim WanGhazali and Ruzz Ezanie at Mydin Mall Bandar Meru Raya Ipoh Perak.

This photo after sesi melalak / mensumbangkan lagu . wakaka . time niey dah nak balik dah , so sebagai kenang kenangan kami pon snap!snap!snap lahhhh .. hiks! ;)

























Meet My Friends! a.k.a Blogger Perak! ♥ ^___^v — with Laila Azwa, Ain Laa, Abdullah Gazali, Rahim WanGhazali, Derita Merindu, Cik Reena Tan and Ruzz Ezanie at Mydin Mall Bandar Meru Raya Ipoh Perak.

Okay before balik snap lagik! weeeee

Hal terindah dari wanita adalah ; Bukan saat ia tersenyum bahagia , tetapi saat air matanya jatuh dalam DOA . Bukan kerana kata-katanya yang indah tapi saat bibirnya basah kerana dzikrullah . Bukan kerana kecantikan yg mempesona , tapi kerana sujudnya pada Allah Azza Wa Jalla Bukan kerana keelokan tubuhnya , tapi kerana keteguhannya dalam menjaga AURAT . Wallahualam :')


p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 

Karnival Hijabista 2012 :)


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

Untuk pertama kalinya ucapan Terima Kasih kepada yang membawa aku pergi event niey .. KARNIVAL HIJABISTA "PENCARIAN IKON HIJABISTA 2012" . Aku bukan nak story the whole thing ape yang berlaku kat event niey . sebab aku tak dapat nak shoot gambar-gambar yang cantik yang membolehkan aku sharing ngan korang sume . Aku just nak share what i feel and what i see *eyh betul ke ape aku tulis tu??* HAHA ,  kiranya about the situation laaa :) 

Actually aku tak pernah langsung join event yang melibatkan orang-orang terkenal , butik-butik terkenal macam niey .. keterujaan untuk datang kat sini lebih kurang dalam seminggu tak tido lena .. what i feel , HAHA over kann! :p . Aku dah terbayang-bayang kat sana nanti aku akan jumpa blogger yang femes-femes vouge vasss , aceyceycey *berangan lebih aku kan* :p







Kad no cabutan bertuah , actually no aku tak bertuah langsung okay! HAHA :p

Sebelum orang ramai masuk ke ballroom niey adalah lebih baik nya aku snap se das dua gambo.. HAHAk :p

Okay event niey diadakan di Hotel Grand Dorsett Subang pada tarikh 1 Julai 2012 , event ini berlangsung dari pukul 9 pagi sehingga 5 petang , yang bertemakan warna Pink + Turquoise .. wahhhhhhh cantik sangat ! bole di jadikan tema baju raya tahun niey kann! hehe :)

Antara celebrity yang hadir pada hari tuw , seperti Kak Farra Deeba , Kak Yatt , Ekin dan Mawi , ramai lagik .. tapi dukacitanya tak dapat nak snap gambo dengan dia orang sume . sangat rushingg.. sedih ok! *sila percaya* :')




Di sini laa terdapat pelbagai gerai jualan butik-butik terkenal , seperti Radiusite , Hajaba , Butik Najjah dan lain-lain lagik .



Wif kak awin dan Kak Farah Anuar *bakal ibu yang sangat comel* ♥ — at Grand Dorsett Subang Hotel.


Wif Puan Mona Din ♥ Pemilik Butik Hajaba ;) — at Grand Dorsett Subang Hotel 



HAHA .. muke budak buas!! budak yang terlalu giler kepada kegambaran , ape boleh buat kann , what i feel Happening Sangat²!! ♥♥♥ ;)

Kami pegi reramai , tapi yang banyak nyer gambar kami berdua jer kann , aku dan chan menggunakan konsep *aku tangkap gambo hang , hang tangkap gambo aku* ahahahaaa.. :)





Gambo terlampau banyak .. so saya update secara pukal cam niey ekh .. HAHA :p — with I-syah Hashim at Grand Dorsett Subang Hotel.


Akhir kata dari saya Thanks for everything KAWAN!! ♥♥♥♥ *winkwink* ;)


Apabila kita redha atas sesuatu yang mengecewakan hati kita.. Maka percayalah Allah akan menggantikan kekecewaan itu dengan sesuatu yang tidak di jangka .. Inn Shaa Allah . Aminn :')


p/s : terima kasih sudi baca sampai abes :) 
 

Copyright 2015 © . Design by Aimy Farhana